Weer eens helemaal wat anders dan de
geijkte taart en koek. Als je van kokos houdt vind je dit zeker lekker. Het is
wel even wat werk omdat de koek twee keer gebakken wordt. Echt een klusje voor
een regenachtige middag.....
Er stond bij ons nog een pot
gekregen jam in de koelkast die heb ik er voor gebruikt. Het was niet een mooie
rode jam dus het ziet een beetje flets, maar de smaak was er niet minder om.
Het recept komt uit 'Cake Days'
vanThe hummingbird bakery
Voor de bodem:
30 g boter
175 g bloem
½
tl bakpoeder
50 g fijne tafelsuiker
2 grote eidooiers (ik heb 1 heel ei
gebruikt
Voor de topping
175 g geraspte kokos
175 g fijne tafelsuiker
4 eiwitten
50 g bloem
150 g aardbeienjam, of naar keuze
Bakplaat / blik van 22x31 cm,
bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Klop de boter, suiker, bloem en het
bakpoeder tot een kruimelig mengsel, dit gaat heel gemakkelijk in een magimix.
Doe er de eidooiers en twee eetlepels water bij en mix tot het een mooie deegbal
is.
Verdeel het deeg over de bakplaat en
bak 12-15 minuten goudbruin van kleur. Laat de bodem volledig afkoelen.
Smelt in een pan op laag vuur de suiker met twee eetlepels water, roer er de kokos en de bloem door en laat het mengsel 1 minuut koken. Laat het mengsel afkoelen in een grote kom.
Smelt in een pan op laag vuur de suiker met twee eetlepels water, roer er de kokos en de bloem door en laat het mengsel 1 minuut koken. Laat het mengsel afkoelen in een grote kom.
Klop de eiwitten stijf en schep met een metalen lepel een derde ervan door de kokospasta. Schep nu rustig het restant eiwit erdoor.
Verwarm de oven opnieuw voor op 170 °C.
Verdeel de jam over de bodem en
bedek de jam met het kokosmengsel. Strijk glad en bak de koek nog 25-30 minuten
tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Laat de koek volledig afkoelen op de
bakplaat en snijd het daarna in stukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten