Er lagen nog twee kippenbouten in de
vriezer die nodig op moesten. Ik heb ze een keertje bij de super gekocht met
het label beter leven.
Ik weet het niet hoor, maar ik heb niet echt een goed gevoel bij dat label, geen
grotere oplichters dan de grote supermarkten. We proberen daar steeds minder te
kopen en al helemaal geen vlees meer. Maar deze lagen er nog, en om ze nou weg
te gooien, nee dat doen we nou ook weer niet, dan heeft het beestje zijn leven
gegeven en wordt het nog niet opgegeten ook.
De Oosterse keuken is een keuken die
we allebei lekker vinden, dit kipgerecht was dan ook heerlijk.
Vaak komen de Oosterse gerechten die we eten uit het boek Rick Stein ontdekt de Oriënt maar
die zijn over het algemeen nogal bewerkelijk.
Is dat helemaal niet erg als je er
de tijd voor neemt en het van tevoren bedenkt zodat je alles in huis hebt. Dit
recept komt uit een boek van Gordon Ramsay en heet: Gordon's Great Escape
Zuidoost-Azië.
Diverse gerechten in dit boek staan
ook in het boek van Rick Stein maar zijn minder bewerkelijk.
Dit gerecht is ook niet bewerkelijk,
als je vaker Oosters kookt dan heb je het meeste wel in huis.
Wij hebben eigenlijk altijd wel
citroengras, limoenblad en laoswortel in de vriezer, dat gaat prima.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kippenbouten
1 knoflookteen, fijngehakt
3 sjalotten, fijngehakt
1 stengel citroengras, buitenste
blad eraf en in dunne plakjes
3 kaffirlimoenblaadjes, fijngesneden
2 cm laoswortel, geschild en
fijngehakt
1 el korianderzaad
2 el palmsuiker
1 tl zout
plantaardige olie om in te bakken,
ik heb zonnebloemolie gebruikt
Bereidingswijze:
Dep de kippenbouten droog en kerf de
huid een aantal keer in.
Maak de specerijenpasta door alle ingrediënten behalve de kip, zout en de olie in een blender fijn te malen. Dit
kan ook in een vijzel maar in de keukenmachine of blender is het zo klaar.
Voeg, als de pasta erg droog is en
slecht mengt, een klein beetje olie toe.
Bestrooi de kip met een beetje zout
en wrijf dan de huid goed in met de pasta. Dek de kip af en laat in de koelkast
1 uur of langer marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit een grillpan op hoog vuur.
Smeer de kip in met wat olie en leg ze in de grillpan. Schroei de poten in 3-4
minuten aan elke zijde dicht.
Leg de kip samen met de marinade in
een ovenvaste schaal en zet deze in de oven.
Bak de kip 40-45 minuten tot de huid
krokant en het vlees gaar is. Keer de kippenpoten halverwege een keertje.
Lekker met rijst en boontjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten