Het courgettes lopen op zijn einde,
de grote bulk is wel geweest. Nu is het af en toe nog een courgetje, precies
goed.
Het is nu de beurt aan de pompoen,
die neemt het stokje over. Daar liggen er een stuk of 10 van in de moestuin. Ze
zitten nog mooi aan de moederplant vast, eind september maar oogsten.
Nu dus nog deze courgettesalade,
heerlijk, we houden erg van het geroosterde smaakje van de bbq of grillplaat.
Lauwwarm is lekker maar de volgende dag op een geroosterd broodje was het ook niet
te versmaden.
Het recept komt uit: Eten met familie en vrienden van Sarah Raven, ik denk mijn meest gebruikte boek
afgelopen zomer. En er staat nog zoveel in wat ik wil maken, straks ga ik met
het hoofdstuk herfst verder, maar nu nog even niet. We genieten nog van elke
mooie zomerse dag!
Ingrediënten:
3 kleine courgettes (ca. 400 gram)
olijfolie om te bestrijken
100 g verse geitenkaas
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 el bladpeterselie, fijngesneden
Voor de dressing:
4 el extra vergine olijfolie
rasp en sap van een halve citroen,
of naar smaak
beetje honing
zout en zwarte peper
1 tl komijnpoeder
zaadjes uit 8 kardemompeulen,
fijngemalen
Bereidingswijze:
Verhit een geribbelde grillpan tot
deze goed heet is, ca. 3-4 minuten
Snijd de courgette in de lengte in
dunne plakken van een paar mm dikte. In het boek staat 2 cm maar dat lijkt me
een foutje. Ik had de plakken voor het mooie ook te dik, dan duurt het te lang
voordat ze gaar zijn.
Bestrijk de plakken courgette met
olijfolie (een goedkope is prima) en leg ze naast elkaar in de grillpan.
Grill ze aan beide kanten ca. 2
minuten tot ze een mooi streepje hebben en gaar zijn. Grill op deze manier alle
plakken courgette. Leg ze uit de grillpan even op keukenrol en daarna op een
schaal.
Doe de ingrediënten voor de dressing
in een jampotje en schud goed door elkaar.
Schenk de dressing over de warme courgette.
Verdeel er de geitenkaas, pijnboompitten en peterselie over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten