donderdag 4 september 2014

Salade van Quinoa, zoete aardappel en avocado




Toen ik dit recept een week of wat geleden op Caroline haar blog voorbij zag komen wist ik eigenlijk wel dat het een succes zou zijn.
Quinoa is lekker knapperig, zoete aardappel beetje zoetig en avocado lekker romig.
En dan lees je in het recept ook nog pecannoten, lente-ui en dille, dat kan toch niet missen, dat móet gewoon lekker zijn.
En als je dan ook nog alles (zelfs de dille) in huis hebt, wil je dit gelijk maken. 

Ik vind dille erg lekker, niet alleen bij vis maar ook door een salade. We kweken het eigenlijk niet zelf, wel eens geprobeerd maar dat was geen succes.
Ik ga het volgend jaar toch maar weer een keertje zaaien, wie weet lukt het beter.
Zoete aardappel komt ook niet uit Nederland, je leest wel eens dat iemand het  hier ook probeert te telen, maar ik heb nog nooit gelezen dat het een succes was. Die zullen we dus wel moeten blijven kopen.
Quinoa wordt wel in Nederland geteeld, nog op kleine schaal en erg experimenteel maar het schijnt goed te kunnen. Dat zou toch leuk zijn, je eigen quinoa, al zie ik dat bij de hobbytuinder niet zo snel gebeuren. Maar Nederlandse quinoa zou ook al fantastisch zijn.

Een overheerlijke salade, helemaal met dit prachtige weer, laat dat nog maar even zo blijven!

Ingrediënten voor vier personen:

300 g quinoa
2 flinke zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
100 g pecannoten, geroosterd en grof gehakt
4 à 5 lente uien, in ringetjes
20 g dille, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
2 avocado's, geschild en in blokjes
olijfolie
citroensap
zout en peper


Bereidingswijze:

Was de quinoa en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een zeef en laat afkoelen.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Zet apart
Doe de afgekoelde en uitgelekte quinoa in een grote kom. Meng er de zoete aardappel, lente-ui, dille, rode peper en pecannoten door. Breng op smaak met zout, peper, olijfolie en citroensap. Meng er als laatste voorzichtig de avocado door.
Lekker met bijvoorbeeld brood met za'atar.




2 opmerkingen:

  1. Wat ziet dit er zalig uit zeg! Hmm;)
    Op deze website http://www.quinoa-informatie.nl/ vindt je achtergrondinformatie over Quinoa. Wellicht leuk voor jou en anderen om te lezen.

    Groet,
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Peter voor je reactie, altijd leuk!
      Leuke link van de quinoa, als ik weer een recept plaats waar ik het in gebruik zal ik deze link meenemen.
      Dit was erg lekker, en je brengt me op het idee om het maar weer eens te maken, denk dat ik alles in huis heb :-)

      Groet,
      Karin

      Verwijderen