Toen ik dit recept een week of wat
geleden op Caroline haar blog voorbij zag komen wist ik eigenlijk wel dat het
een succes zou zijn.
Quinoa is lekker knapperig, zoete
aardappel beetje zoetig en avocado lekker romig.
En dan lees je in het recept ook nog
pecannoten, lente-ui en dille, dat kan toch niet missen, dat móet gewoon lekker
zijn.
En als je dan ook nog alles (zelfs de dille) in huis hebt, wil je dit gelijk maken.
Ik vind dille erg lekker, niet alleen bij vis maar ook door een salade. We kweken het eigenlijk niet zelf, wel eens geprobeerd maar dat was geen succes.
Ik vind dille erg lekker, niet alleen bij vis maar ook door een salade. We kweken het eigenlijk niet zelf, wel eens geprobeerd maar dat was geen succes.
Ik ga het volgend jaar toch maar
weer een keertje zaaien, wie weet lukt het beter.
Zoete aardappel komt ook niet uit
Nederland, je leest wel eens dat iemand het
hier ook probeert te telen, maar ik heb nog nooit gelezen dat het een
succes was. Die zullen we dus wel moeten blijven
kopen.
Quinoa wordt wel in Nederland
geteeld, nog op kleine schaal en erg experimenteel maar het schijnt goed te
kunnen. Dat zou toch leuk zijn, je eigen quinoa, al zie ik dat bij de
hobbytuinder niet zo snel gebeuren. Maar Nederlandse quinoa zou ook al fantastisch zijn.
Een overheerlijke salade, helemaal
met dit prachtige weer, laat dat nog maar even zo blijven!
Ingrediënten voor vier personen:
300 g quinoa2 flinke zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
100 g pecannoten, geroosterd en grof gehakt
4 à 5 lente uien, in ringetjes
20 g dille, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
2 avocado's, geschild en in blokjes
olijfolie
citroensap
zout en peper
Bereidingswijze:
Was de quinoa en kook deze volgens
de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een zeef en laat
afkoelen.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Zet apart
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de zoete aardappel in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Zet apart
Doe de afgekoelde en uitgelekte
quinoa in een grote kom. Meng er de zoete aardappel, lente-ui, dille, rode
peper en pecannoten door. Breng op smaak met zout, peper, olijfolie en
citroensap. Meng er als laatste voorzichtig de avocado door.
Lekker met bijvoorbeeld brood met za'atar.
Wat ziet dit er zalig uit zeg! Hmm;)
BeantwoordenVerwijderenOp deze website http://www.quinoa-informatie.nl/ vindt je achtergrondinformatie over Quinoa. Wellicht leuk voor jou en anderen om te lezen.
Groet,
Peter
Dankjewel Peter voor je reactie, altijd leuk!
VerwijderenLeuke link van de quinoa, als ik weer een recept plaats waar ik het in gebruik zal ik deze link meenemen.
Dit was erg lekker, en je brengt me op het idee om het maar weer eens te maken, denk dat ik alles in huis heb :-)
Groet,
Karin