Lekker
curry, we houden wel van die smaken en dan is deze nog vegetarisch ook.
Er zitten
niet veel ingrediënten in, dat zie je bij een curry wel eens anders, vaak is
het een hele waslijst met specerijen, toch is deze curry heerlijk.
Er gaan wel
curryblaadjes in, deze zijn niet altijd even makkelijk te koop. Wij hebben ze
een keer meegenomen in de Oriëntal in Beverwijk, een 'verse' tak met blaadjes,
thuis heb ik de blaadjes eraf gehaald en deze ingevroren.
Nu staat er
een curry plantje in de vensterbank, deze kwamen we tegen in de Toko in
Rotterdam, in de nieuwe overdekte markthal.
Het plantje
ziet er goed uit, nog niet groot genoeg om er gelijk een hele tak vanaf te
knippen maar misschien heb je aan een paar blaadjes wel genoeg omdat het super
vers is.
Nog even
wachten tot het plantje wat groter is dan ga ik het uitproberen.
Ingrediënten:
4 el
zonnebloemolie
1
aubergine, in blokjes
1 ui,
gesnipperd
10 à 15
curryblaadjes, vers of uit de diepvries
2 tomaten,
gehakt
1 el
knoflook, kleingesneden
1 el
gember, kleingesneden
1 tl garam masala
½ tl
chilipoeder
1 tl
korianderpoeder
½ theelepel
geelwortel
1 el tomatenpuree
200 ml kokosmelk
zout
verse
koriander, optioneel
Bereidingswijze:
Verhit 2 el
zonnebloemolie in een (hapjes)pan en bak er de aubergineblokje in tot ze gaar
zijn. Neem ze uit de pan pan en bak de uien, curryblaadjes en de garam masala
zacht en bruin in de rest van de olie.
Voeg hier
de gember en knoflook aan toe en bak nog even door. Daarna gaan de chili, korianderpoeder,
geelwortel, en de tomatenpuree erbij, laat dit nog een minuutje lekker bakken.
Dan mogen de tomaten erbij, laat dit goed zacht worden, voeg er dan de
kokosmelk aan toe. Laat de gare aubergine nog kort mee warmen met de curry,
proef en breng op smaak met zout. Strooi er vlak voor het serveren nog wat
korianderblaadjes over als je dat lekker vind. Wij hadden er witte rijst bij.
Lekker! Aubergine is een prima vleesvervanger vind ik altijd, zeker in dit soort stoofgerechtjes.
BeantwoordenVerwijderenHelemaal mee eens, een vegetarisch gerecht wat volgens mij zelfs de vleeseter lekker vind,
Verwijderen