Kokos, je houdt ervan of niet, wij
vinden het heerlijk.
Ik weet dat mijn vader het ook graag
lust dus dit taartje is echt iets voor hem. Vorige week zouden ze om een koppie
komen, op de fiets dus dan lust je wel wat. Dan kun je niet aankomen met een simpel
koekje vind ik, alhoewel, sinds ze elektrische fietsen hebben is een koekje
eigenlijk ook wel goed genoeg bedenk ik me nu....
Kokos hebben we altijd wel in huis,
zowel de melk als gedroogd. De melk is vaak voor een curry of iets in die
richting en de gedroogde kokos doe ik altijd over mijn yoghurt en er wordt
zoals nu mee gebakken.
Dit taartje is uit het boek de banketbakker van Cees Holtkamp, ik denk dat elke bakliefhebber het boek wel
heeft. Er zijn natuurlijk heel veel bakboeken met de prachtigste foto's maar
dit 'eenvoudige' boek blijft een topper.
Het kokostaartje is super simpel om
te maken, het is alleen een beetje klein (ø 20cm) dus heel snel op...
Ingrediënten:
240 g geraspte kokos
240 g witte basterdsuiker
30 g bloem
150 g melk
60 g roomboter
1 ei, losgeklopt
50 g amandelschaafsel
abrikozenmoes, optioneel
Springvorm ø 20 cm ingevet.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een kom de kokos,
basterdsuiker en de bloem.
Doe de melk en de boter in een
pannetje en verhit dit op het vuur tot de boter gesmolten is, roer dit door
het kokosmengsel.
Meng als laatste het losgeklopte ei
en het zout erdoor.
Giet of schep het beslag in de vorm
en bestrooi met de geschaafde amandelen.
Bak het taartje ca. 20 minuten in de
voorverwarmde oven.
Je kunt het taartje, zodra deze uit
de oven komt, met verwarmde abrikozenmoes bestrijken. Ik heb dat niet gedaan, vond hem zo mooi genoeg.
Zeer eenvoudig te maken en zo heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenSmaakt naar meer, dus voor herhaling vatbaar!!!
Wat langer in de oven gehad.
Leuk om te lezen! Ik heb deze al een tijd niet meer gemaakt, je brengt me op een idee. Makkelijk en lekker daar houden wij van :-)
Verwijderen