Vorige week heb ik de pompoenen
geoogst, omdat we ze lang willen bewaren doe ik dit op een vrucht-dag en met
stijgende maan. Het zou het bewaren ten goede komen.
Nu ik dit zo type denk ik, stom ik
had ook een pompoen op een 'slechte' dag moeten oogsten dan kunnen we het verschil
zien, of niet....
Het resultaat viel niet tegen, meer
dan in eerste instantie gedacht, ze lijken zich altijd wel te verstoppen.
We hebben drie soorten, het
overbekende mooie oranje bolletje Red Kuri, dan de flespompen ook wel Butternut
genoemd, deze zie je veel bij de Oosterse toko's en als derde de Sweet Dumpling
, een klein creme met groen pompoentje. In totaal hebben we er 21 meer dan genoeg voor
de hele winter.
Er zal ongetwijfeld soep gemaakt
worden maar er is zoveel meer mogelijk met pompoen, zowel hartig als zoet.
Er staan al redelijk wat pompoenrecepten
op deze blog, nu is het natuurlijk de uitdaging om weer wat nieuws te maken.
Mooi! En wat veel zeg. Zijn die kleintjes ook lekker zoet?
BeantwoordenVerwijderenLeuk die link naar alle pompoenrecepten. Wat heb je al veel gemaakt zeg.
Dat zou ik vorig jaar ook doen, maar dat is er niet echt van gekomen. Dit jaar nieuwe poging doen :)
Het pompoenseizoen is weer begonnen.
Eerst maar weer de pompoentaart met geitenkaas van Ottolenghi maken.
We hebben ze nog niet gegeten, dus of ze ook zoeter zijn dan grotere?? Je hoort het nog, of proeft het zelf! Dat is wel een topper hé die pompoentaart, zoals bijna alles van Ottolenghi.
VerwijderenStaat er in zijn nieuwe boek ook iets met pompoen?