Koekjes, ik bak ze niet zo vaak maar
waarom eigenlijk niet?
Het is zo klaar en super lekker.
Je hebt zoveel soorten dat er altijd
wel iets is wat lekker is. Deze zijn met chocolade dat doet het altijd goed.
Het zijn er alleen een beetje veel,
28 stuks. Je kunt ze in een afgesloten trommel goed bewaren maar weggeven kan
natuurlijk ook.
De collega's houden wel van een
beetje zoet, dus dat zijn altijd dankbare afnemers.
Evert had een trommeltje vol mee
naar het werk en het kwam schoon leeg mee terug. Met het verzoek of hij het
recept mee wilde nemen.
Nou bij deze Thorvald, Richard,
André en Mariska, succes en we horen er wel van!
PS Ik moest van de laatste twee nog
snel een foto maken, dus die 28 stuks waren eigenlijk niks teveel...
Deze koekjes komen uit het
Hummingbird Bakboek.
Ingrediënten voor ca. 28 stuks
225 g boter
350 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
½
tl vanille-extract
400 g bloem
½
tl zout
2½ tl zuiveringszout
225 g pure chocolade, grof gehakt
2 grote bakplaten, bekleed met
bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe de boeter en de suiker in de kom
van een keukenmachine en klop tot het een licht bleke massa is. Dit kan
uiteraard ook heel goed met een handmixer.
Voeg de eieren een voor een toe en
klop kort tot het goed gemengd is. Doe de vanille erbij en klop dit door de
botermassa. Voeg bloem, zout, en het zuiveringszout toe en klop op een lage
stand tot het een mooi egaal beslag is. Doe de gehakte chocolade erbij en
spatel dit door het beslag zodat het gelijkmatig verdeeld is.
Schep gelijke bergjes van het beslag
op de bekleedde bakplaten. Houd wel wat tussenruimte omdat de het beslag
uitloopt. Ik heb hiervoor een ijsschep gebruikt, dat werkt super.
Bak de koekjes ca. 12-14 min in de
voorverwarmde oven tot ze vrij plat en langs de rand goudbruin zijn. Laat de
koekjes op de bakplaten afkoelen en leg ze daarna op een rooster om helemaal
koud te laten worden. Ze moeten zacht en taaiig zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten