Het is
een tijdje stil geweest met pompoenrecepten maar hier is er dan weer één.
We hebben
nog wel wat pompoenen liggen dus eten we het regelmatig maar dat zijn de
recepten die al op de blog staan. Dit recept is weer nieuw, het komt uit 'Boerenjongens'
en het is heerlijk. Er staat nog een recept op de blog voor lasagne met pompoen maar deze is weer heel anders. Hier wordt de pompoen gepureerd met de bechamelsaus en er worden gekookte eieren gebruikt. Een beetje vreemde combinatie maar super lekker.
Vinden wij lasagne eigenlijk altijd lekker, in wat voor combinatie dan ook.
Vinden wij lasagne eigenlijk altijd lekker, in wat voor combinatie dan ook.
Het was
wel wat werk maar wij kunnen er twee keer van eten. Wat over was heb ik in de
vriezer gedaan voor een gezonde 'fastfood' maaltijd.
Ingrediënten voor 6-8 personen:
1 kleine
pompoen, geschild, zaden verwijderde en in stukken
4 el
olijfolie
1 kleine
groene kool
5 eieren
2 el
boter
30 g
bloem
0.5 l
melk
500 g
lasagnevellen
150 g
hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
300 g
pittige belegen kaas
Bereidingswijze:
Verwarm
de oven voor op 220 °C.
Verdeel
de pompoen op een bakplaat of braadslee en doe er de olijfolie en wat peper en
zout bij. Hussel alles goed door elkaar zodat alle pompoen voorzien is van een
filmpje olie.
Zet de
pompoen ± 15 minuten in de oven tot de deze zacht is.
Haal de
buitenste bladeren van de groene kool en snijd hem doormidden. Verwijder de
harde stronk en snijd de kool in dunne repen.
Breng een
ruime pan met water aan de kook met daarin de eieren. Doe de kool erbij zodra
het water kookt en laat kool en eieren ± 10 minuten koken. Giet de kool met de
eieren af in een zeef of vergiet en spoel koud onder de kraan.
Pel de eieren
en hak ze grof.
Maak een
bechamelsaus door boter te smelten, doe de bloem erbij en laat dit al roerend
op een klein vuurtje even garen. Giet de (koude) melk er in drie scheuten bij
en roer telkens goed tot de melk begint te binden. Voeg de volgende scheut pas
toe als de vorige is gebonden en de klontjes eruit zijn.
Pureer de
gare pompoen door de bechamelsaus met een staafmixer of in een blender en breng
op smaak met peper en zout.
Vet de
ovenschaal in met wat boter of olie en bedek de bodem met lasagnevellen. Lepel
hierop ¼ van de pompoensaus met daarop een laag van de helft van de
koolbladeren. Dek de kool weer af met een laag lasagnevellen en lepel hierover
nog ¼ van de saus.
Verdeel
de gekookte eieren erover en de helft van de noten. Dek af met lasagnevellen en
lepel er weer ¼ van de pompoensaus op. Leg hierop de rest van de kool en
daarover de helft van de kaas. Dek af met de laatste lasagnevellen. Giet de
rest van de saus erop, strooi de rest van kaas en noten erover en dek de
lasagne af met aluminiumfolie.
Zet de
schaal ± 30 minuten in het midden van de
voorverwarmde oven op 180 °C. Verwijder het aluminiumfolie en laat de lasagne nog ± 15 minuten bruin worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten