Er stond nog één dikke witte kool in
de moestuin, deze zou opgeofferd worden voor zuurkool maar omdat we nog geen
ideale plaats hebben om de zuurkoolpot te bewaren heeft de witte kool andere
bestemmingen gekregen.
Wat komt er toch veel af van een
witte kool, je snijd er een stuk af, snijd dit fijn en je hebt zo een hele
berg. Zo heb ik vier keer van de kool gewokt en van het laatste stukje heb ik
deze salade gemaakt.
Witte kool salade wordt natuurlijk
vaak zomers gegeten bij de bbq maar deze kun je natuurlijk ook goed
's winters eten, het is tenslotte een echte wintergroente. Samen met de winterwortel helemaal.
's winters eten, het is tenslotte een echte wintergroente. Samen met de winterwortel helemaal.
Het recept komt uit: Koken voor familie en vrienden van Ainsley Harriott
ik heb het alleen wat aangevuld met kummel en rozijnen en voor de dressing half
mayonaise en half crème fraîche gebruikt.
Ingrediënten voor vier personen:
450 g witte kool
250 g winterwortel
150 ml mayonaise
150 ml crème fraîche
1 el Dijon-mosterd
1.5 tl kummel
handje rozijnen
Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste bladeren van
de kool en snijd de harde kern eruit. Snijd de kool in heel dunne plakken, ik
heb dit op de mandoline gedaan. Doe de kool in een grote kom en maak deze mooi
los.
Schil de wortel en rasp deze grof,
dit kan ook op de mandoline of je kunt de wortel heel mooi in reepjes snijden.
Doe de wortel bij de kool, samen met de rozijnen.
Meng de mayonaise met de crème fraîche,
mosterd en kummel en breng op smaak met peper en zout.
Roer de dressing door het
koolmengsel en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten