Ik zag dit soepje voorbij komen bij het blog 'Eetplezier' het
doet een beetje aan pompoensoep denken maar dan net effe anders.
Het originele recept komt uit het nieuwste boek van Janneke Vreugedenhil: I ♥ groente.
Dat boek staat hier (nog) niet op de boekenplank maar daar mag van mij wel verandering in komen. Het is een boek over groente (wat een verrassing) en van zulke boeken kun je er nooit genoeg hebben.
We hebben bijna alles nog in eigen tuin voor de soep alleen het pepertje moest ik even kopen.
Ik heb voor de dille de gedroogde variant genomen, dat smaakte
prima. Het is alleen niet op de foto te zien, de foto mét dille-yoghurt is mislukt....
Een heerlijke soep die zo gemaakt is, lekker met een stuk brood.
Ingrediënten voor 2 personen:
1 teen knoflook, geplet
½ rode peper, in dunne ringetjes gesneden
¾ tl gemalen komijn
½ tl gemalen koriander
Mespuntje kaneel
1 grote winterwortel (of 2 kleine), geschild en in blokjes
1 prei, in ringen
600 à 700 ml groentebouillon
Handje dille, fijngehakt (of gedroogde dille)
100 ml volle yoghurt
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de
knoflook, chilipeper, komijn, koriander en kaneel.
Doe de wortel en prei erbij en schenk de bouillon erop.
Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de pan en laat
het op een klein pitje ca 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Je kunt de
soep als je deze heel fijn wilt nog door een zeef halen.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Roer de dille met een snufje zout door de yoghurt.
Serveer de wortel-preisoep in borden of kommen met een flinke
lepel dille-yoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten