Er lag nog een doosje camembert in
de koelkast welke eigenlijk een beetje was vergeten. De datum was dan ook al
verstreken, maar om het nou zo weg te gooien vond ik zonde.
Wat te doen met een overdatum
camembert... Deze lekkere uien-camemberttaart
maken. Ik wist dat ik dit recept had, heb het al eerder gemaakt maar dat is al
jaren geleden. Het is uit een 'Boodschappen' van 2005 en het recept zit netjes
opgeborgen in de map pizza, hapjes en hartige taart.
Het originele recept wordt met spek
gemaakt, ik heb dit weggelaten zodat het een vegetarische taart werd, spek zal
het wel een lekkere smaak geven maar zonder vonden wij het ook een succes.
We hadden er lekkere veldsla bij uit
de koude kas.
Ingrediënten:
5 lapjes diepvriesbladerdeeg
650 g uien, gepeld en in dunne
ringen
1 el olie
4 eieren
versgemalen peper
zout
2 dl kookroom of slagroom
200 g camembert
quichevorm of springvorm ø 24-26 cm, ingevet
Bereidingswijze:
Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Verwarm de olie in een pan en fruit
hierin de uien goudgeel, dit duurt wel een minuut of 20.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg,
ik leg de plakjes altijd versprongen op elkaar en rol het dan uit tot een lap
die iets groter is dan de vorm.
Prik het deeg over de gehele bodem
in met een vork.
Klop de eieren los met peper, zout
en de room. Verdeel de uien over de bodem en giet het ei-roommengsel erover.
Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en
gaar. Snijd de camembert in lange plakken en leg deze de laatste 5 minuten op
de taart zodat deze mooi smelt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten