We hebben nog steeds pompoenen in
overvloed dus ik ben nog steeds op zoek naar lekkere pompoenrecepten om toch
zeker één keer in de week iets met pompoen te maken.
Dit is een heerlijke variatie op de
bekende pompoenrecepten, weer eens
helemaal wat anders.
Je kunt de pompoen in een wrap of
een platbrood doen, wij hadden nog Indiase platbroden in de vriezer liggen die
heb ik ervoor gebruikt. De volgende keer wil ik er de platbroden voor bakken,
die vonden we zo al overheerlijk dus dat moet met deze pompoen helemaal super
lekker zijn.
Het recept komt uit 'Veg!', ik heb
gezien dat er ook een tweede boek van Hugh Fearnley-Whittingstall uit is, ik
geloof nooit dat die Veg! kan evenaren, maar er is natuurlijk een manier om
daar achter te komen.....
Ingrediënten voor 4 broodjes:
500
g pompoen, geschild,van zaden ontdaan, in blokjes
3
teentjes knoflook (ongepeld), geplet
1
takje tijm, alleen de blaadjes
2
el koolzaad- of olijfolie
versgebakken,
zachte platbroden, wrap of pitabroodjes
handje
rucola of andere saladebladeren
1
kleine rode ui, fijngesneden (indien gewenst)
1
rode chilipeper, van zaden ontdaan, fijngesneden, of een scheutje chilisaus
50
g harde geitenkaas of cheddar, geraspt (ik had nog een stukje blauwe kaas)
extra
vergine olijfolie, voor eroverheen
zeezout
en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Verwarm
de oven voor op 190 °C
Leg
de pompoen op een bakplaat met de knoflook, tijm, olie en flink wat peper en
zout. Roer goed door elkaar en laat 50-6o minuten in de oven staan, tot de
pompoen gaar en gekaramelliseerd is. Roer halverwege een keer om.
Leg
een platbrood of wrap op een snijplank. Leg een paar blaadjes rucola in het
midden en schep er een kwart van de pompoen op (of vul hiermee de holte van een
warm pitabroodje). Strooi er een kwart van de ui overheen, als je die gebruikt,
en een kwart van de chilipeper en de kaas. (Ik had geen chilipeper in huis heb daarom het broodje eerst dun besmeerd met 'Hottie sambal' , heerlijke biologische in Nederland gemaakte sambal). Breng op smaak met zout en peper en
maak af met een scheutje extra vergine olijfolie. Vouw op of rol het broodje
strak rond de vulling op. Herhaal met de andere platbroden.
Laat
de vouwbroodjes een paar minuten liggen voorje ze eet, zodat de kaas begint te
smelten.
Je gaat maar goed met je pompoenrecepten. Dit ziet er ook weer heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk heb er ook nog een paar liggen. Het wordt tijd om daar iets mee te doen....
ik haal mn inspiratie wel van jouw blog :)
Ja je moet wat als je zoveel pompoenen hebt.... Gelukkig vinden we het allebei lekker.
VerwijderenHaha inspiratie, zal wel meevallen, jij hebt altijd inspiratie genoeg!