We zijn theedrinkers en dan het
liefst met wat lekkers erbij. Dat lekkers hoeft niet altijd groot te zijn, een
lekkere krentenbol, een snee vers gebakken krentenbrood, een lekkere kaas- of
zaden cracker, we vinden het allemaal lekker. In het weekend is er meestal wel
wat zelfgebakken bij de thee, een stukje taart, brownie, muffin of iets in die
richting.
Door de week houden we het wat
gewoner, het liefst zelfgebakken natuurlijk en als het even kan zonder suiker,
al valt dit niet altijd mee.
Dit keer heb ik deze 'dubbele
chocoladekoekjes' gebakken, de naam zegt het al een chocoladekoekje met daarin
ook nog stukjes chocolade, hoe lekker kan het zijn.
Het recept komt uit 'Het hummingbird bakboek' , een boekje vol met lekkere taarten, pies, brownies, muffins en
koekjes.
Ingrediënten voor ca. 16 stuks
50 g boter
450 g pure chocolade, grofgehakt
2 eieren
170 g lichtbruine basterdsuiker of
ruwe rietsuiker
¼
theel. vanille-extract
85 g bloem
½
theel. zout
½
theel. bakpoeder
2 bakplaten bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe
de boter met de helft van de chocolade in een vuurvaste schaal en zet hem op
een pan met zachtjes kokend water (zorg dat het water de bodem van de schaal
niet raakt). Laat ze tot een glad mengsel smelten.
Doe
de eieren, suiker en vanille in de kom van een keukenmachine met het kunststof
deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alles goed is
vermengd. Voeg het chocolademengsel toe en klop alles op de laagste stand door
elkaar.
Zeef
de bloem met zout en bakpoeder in een kom en voeg het mengsel in 3 porties aan
het chocolademengsel toe, roer steeds goed (schraap de nog niet opgenomen
ingrediënten met een pannenlikker van de wand van de mengkom). Roer tot slot de achtergehouden chocolade door
het beslag tot alles gelijkmatig is vermengd.
Zet
8 gelijke bergjes chocoladebeslag op elke voorbereide bakplaat (ik doe dat met
een ijstang); houd ze iets uit elkaar zodat ze kunnen uitlopen. Bak ze 10-15
minuten in de warme oven, en controleer ze na 10 minuten. Ze zijn klaar als ze
glanzen en er in de bovenkant scheurtjes ontstaan.
Laat
ze kort op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster om ze helemaal
koud te laten worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten