Een
nieuw bakboek of eigenlijk een nieuw oud bakboekje.
Een
nicht van Evert had dit boekje bij de kringloop gescoord, ze had het mee toen
ze bij ons was om even mijn ogen uit te steken. Ik mocht het wel even houden, maar
daar heb ik natuurlijk niks aan 'even' houden.
Dat
boekje wilde ik ook wel, en het liefst zo snel mogelijk ;-)
Gelijk
's avonds op marktplaats kijken en jawel hoor daar werd het boekje aangeboden. Na
wat heen en weer gemail is het boekje keurig opgestuurd, en heb ik mijn eigen
exemplaar.
Een
ouderwets bakboekje van Honig met een
paar foto's en wat tekeningen, heel iets anders dan wat je tegenwoordig koopt. Maar
vol met leuke en lekkere recepten, en dat is uiteindelijk waar het om gaat.
Het
is lente, en bij de lente hoort rabarber.
Vroeger
thuis aten we rabarber als toetje, nu eten we het alleen nog verwerkt in een
taartje.
En
dat is op de blog ook wel te zien, er staan al heel wat baksels met rabarber
op. Diverse zijn succes nummers maar ik ben altijd op zoek naar een nieuw recept.
En ook in mijn nieuwe oude boekje staat een recept met rabarber dus die moest
natuurlijk uitgeprobeerd worden.
Heerlijk,
een soort van appeltaartje maar dan met rabarber, een blijver.
Ingrediënten:
1
kg rabarber, de stelen in stukjes van ca. 3 cm
350
g zelfrijzend bakmeel
150
g witte basterdsuiker
1
zakje vanillesuiker
175
g koude boter, in blokjes
1
ei
100
g rietsuiker
4
el maïzena of custard
geraspte
schil van 1 citroen
Springvorm
ø 24 cm, ingevet en de bodem bekleed met bakpapier