Laatst kreeg ik een hele lieve mail
van iemand over de blog, ik krijg ook wel eens minder lieve mails dus dit was
heel erg leuk. Zij had het onder andere over de monchoutaart die ze altijd ziet
als ze op de blog kijkt. Ze vertelde dat het familiefavoriet nummer 1 is en dat
er in de hele familie diverse variaties worden gemaakt, onder andere de 'hoge'
versie.
Ook was er pas nog een reactie op de
monchoutaart, ook nu weer dat zij hem anders maakte.
Ik maak hem ook al een paar jaar niet
meer zoals op de blog dus daarom nog maar een keer het recept, dan is het ook
voor mij makkelijk terug te vinden.
Wij vinden deze nog lekkerder daarom noem
ik deze Monchoutaart 2.0
Ik kies altijd voor een topping van
kersen of bessen omdat ik dat zure erg lekker vind. Maar er wordt ook wel voor
aardbei of zelfs banaan gekozen.
Ik heb nu voor een springvorm ø 26 cm. gekozen, maar maak je de taart in een ø 24 cm. dan wordt deze een stuk hoger.