Een nieuwe bakvorm vraagt om een
nieuw recept. Tijdens het zoeken naar soep kwam ik deze taart ook tegen in het
boek winter van Yvette van Boven, helemaal voor deze tijd van het jaar.
Het recept is voor een ronde vorm
van ø 28 cm, de rechthoekige vorm die ik heb gebruikt is wat inhoud aangaat
kleiner. Ik heb nog vier kleine ronde vormpjes van ø 10 cm extra kunnen maken.
Het ging alleen met de kleine
vormpjes mis, er lag meer vulling op de bodem van de oven dan dat er in de
vormpjes zat. Of het er nu overheen gebubbeld was of door de bodem was gelekt
ik weet het niet.
Wat ik wel weet is dat het heel
raadzaam is om onder in de oven een leeg bakblik te zetten om eventuele lekkage
op te vangen.
Ingrediënten deeg:
200 g bloem
100 g suiker
100 g boter
1 ei
snuf zout
Vorm met losse bodem ø24-26 cm of
rechthoekig 35x12 cm, ingvet
Bereidingswijze bodem:
Doe alle ingrediënten in een kom en
kneed er een deeg van, Je kunt dit ook heel gemakkelijk in een magimix doen.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en
leg het een uur in de koelkast.
Ingrediënten vulling:
125 g pecannoten, kort geroosterd en
afgekoeld
50 g boter
150 g golden syrup
150 g lichtbruine basterdsuiker
50 ml slagroom
3 eieren, losgeklopt
Bereidingswijze taart:
Haal het deeg uit de koelkast en rol
het uit op een met bloem bestoven werkblad, bekleed hiermee de ingevette vorm
en snij het overtollig e deeg weg.
Doe de boter, golden syrup en de
lichtbruine basterd suiker in een pannetje en verwarm dit tot de boter
gesmolten is.
Haal van het vuur en doe er de slagroom en de eieren bij, meng het kort met een garde.
Giet de vulling in de beklede
taartvorm en verdeel er de pecannoten over.
Zet de taart voorzichtig in het
midden van de oven en bak deze ca. 30 minuten tot hij mooi goudbruin ziet.
De vulling zal nog zacht zijn maar
deze stijft verder op als de taart afkoelt.
Ook kan de vulling in de oven
oppoffen, dit zakt als de taart uit de oven is weer in.
Laat de taart helemaal afkoelen
voordat je hem aansnijdt.
Tjee, wat ziet deze taart er likkebaardend lekker uit. Ik ben gek op pecannoten en op karamel. Dus deze combi ..... *kwijl*
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Nell!
VerwijderenEr zijn twee manieren om er achter te komen of het echt zo is, zelf maken of even langs komen om een stukje te proeven ;-)
Geweldig!!! Dank u voor het delen van het recept.
BeantwoordenVerwijderenDat is altijd leuk om te lezen, graag gedaan en bedankt voor uw reactie!
VerwijderenHallo,
BeantwoordenVerwijderenIk zie nergens op welke stand de oven moet staan?
Alvast bedankt!
Groet,
Lies
Golden syrup... waar koop je dat of door wat kun je het vervangen?
BeantwoordenVerwijderenVoor de mensen die graag de ovenstand willen weten die mist in het recept, dat is 175 graden (onder- en boven warmte) :)
BeantwoordenVerwijderenHoeveel graden
BeantwoordenVerwijderen