Wat te doen als het de hele middag
giet van de lucht, bakken natuurlijk.
Niks leukers dan lekker in de keuken
te rommelen als de regen op de ramen klettert.
En wat is er lekkerder dan
zelfgebakken appeltaart. Dus aan de slag.
Er staat al wat recepten op de blog
voor appeltaart dus is het de uitdaging om weer wat nieuws te maken. Kleine
eenpersoons appeltaartjes die staan er nog niet op dus dat moesten ze worden.
Deze eenpersoonsvormpjes komen bij
Dille & Kamille vandaan, acht stuks. Ik heb ze ook vaak genoeg bij de
kookwinkel gezien (en in mijn handen gehad) maar daar zijn ze bijna vier keer
zo duur.
En als je er dan acht wilt wordt het
een dure grap. Ze zijn wel veel mooier maar voor die paar keer dat ik ze
gebruik voldoen deze prima.
Het recept is een beetje een
mengelmoes van meerdere recepten.
PS Als het niet regent zijn deze appeltaartjes ook leuk om te maken en lekker om te eten....
PS Als het niet regent zijn deze appeltaartjes ook leuk om te maken en lekker om te eten....
Ingrediënten:
Voor het deeg:
100 g walnoten, fijngemalen
200 g bloem
125 g suiker
100 g boter, in blokjes
1 ei
snufje zout
Voor de kruimels:
75 g boter
100 g suiker
100 g bloem
1 tl kaneel
Voor de vulling:
500 g moesappels, geschild en in
blokjes
50 g suiker
8 kleine taartvormpjes met losse bodem, ingevet
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor het deeg
in een keukenmachine en draai tot het deeg een bal vormt.
Doe het deeg in plasticfolie en laat
het ca. een uur rusten in de koelkast.
Maak ondertussen de kruimels door
alle ingrediënten met je vingertoppen door elkaar te kneden tot je mooie
kruimels hebt. Dit kan ook in een keukenmachine maar let op, draai niet te
lang.
Ik had geen moesappels daarom heb ik
de appelblokjes even gekookt, samen met de suiker tot het een grove appelmoes
was. Dit hoeft niet maar anders wordt de appel droog, met moesappels heb je
hier geen last van.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit tot een dunne lap
en steek hier rondjes uit. Bekleed hiermee de taartvormpjes.
Verdeel de appel over de vormpjes en
bestrooi deze met de kruimels.
Bak de taartjes ca. 25 minuten mooi
goudbruin en gaar.
Laat de taartjes op een rooster
afkoelen voordat je de vormpjes verwijderd.