Een paar weken geleden kwamen de
buren eten, en dan is het leuk om alles zelf te maken dus ook het koekje bij de
koffie thee. Een stuk taart kan
natuurlijk ook maar als het goed is hebben ze genoeg gegeten en dan is een stuk
taart een beetje te veel.
Er staan al wat koekjes op de blog
maar iets nieuws uitproberen is natuurlijk veel leuker.
Dus de 'Bakbijbel' van Mary Berry er
maar bij gepakt, daar staat vast wel wat in.
Er is een hoofdstuk met koekjes en
luxe koekjes en dan ook nog zandgebak en repen. De keuze viel op de
gemberkoekjes uit Yorkshire. Snel klaar en lekker knapperig staat er in het
recept, dat is wat ik zoek, niet te moeilijk.
Ingrediënten:
100 g boter
1 el golden syrup
350 g zelfrijzend bakmeel
100 g rietsuiker
100 g lichte basterdsuiker
½ tl bakpoeder
1½ tl gemberpoeder
1 ei, losgeklopt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier of
een bakmatje
Doe de boter en golden syrup in een
klein pannetje en verwarm dit op laag vuur tot de boter gesmolten is.
Meng alle droge ingrediënten in een
flinke kom en doe hier het botermengsel en het losgeklopte ei bij.
Roer alles met een pollepel door
elkaar en kneed het nog even door met de hand tot het een mooie deegbal is.
Voeg als het deeg te droog is een beetje water toe.
Pluk er stukjes deeg vanaf en rol
hier balletjes van ter grootte van een walnoot. Verdeel deze met een beetje
tussenruimte over de twee bakplaten. Ik had ca. 30 balletjes.
Doe de bakplaten in de oven en bak
de koekjes ca. 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep de koekjes van de
bakplaten (Heet!) en laat ze op een rooster afkoelen.