dinsdag 16 april 2013

Genomineerd voor de Liebster Award


Onze blog ‘Lekker op het platteland’ is door Theo van Tijm en Suikerbiet genomineerd voor de Liebster Award, we waren blij verrast dat hij dit heeft gedaan.

We zijn vanaf half januari gestart met ons blog en hadden niet verwacht dat er al zoveel animo voor zou zijn.
Het is de bedoeling dat wij ook één of meerder blogs nomineren maar de blogs die wij heel leuk vinden zijn al genomineerd, of ze hebben al teveel volgers.

Hieronder de vragen die Theo voor ons had.

Hoe zou jullie koken veranderen als jullie noodgedwongen in de stad zouden moeten leven?
Het spontane even wat uit de tuin halen en daar wat mee maken zou niet meer voorkomen. Het is heerlijk om na je werk een rondje door de tuin te doen; alles vers plukken en direct koken.
Nu wordt er vaak gekookt met wat er in het seizoen is en voor handen is, omdat het te ver is om even voor een paar dingetjes naar de stad of het dorp te rijden.
In de stad kun je tot 22.00 uur naar de supermarkt waar alles te krijgen is. Wij moeten wat meer plannen. We koken alsnog uitgebreid en met bijzondere ingrediënten, maar kunnen dit niet pas eind van de middag bedenken.
We hebben dus een goede basisvoorraad waar altijd wel iets eetbaars uit te maken valt. We vullen het aan met wat er in de tuin groeit. 

En dan eentje voor alle stadse mensen: wat maakt het koken/boodschappen doen op het platteland zo bijzonder voor jullie?
Het is niet zozeer het koken en boodschappen doen maar meer de manier van leven.
We proberen een beetje zelfvoorzienend te zijn door onze eigen groente en diverse soorten fruit te kweken. Soorten en rassen die je niet of moeilijk bij de groenteboer kunt kopen. En vooral vers en onbespoten. Koken met wat er in het seizoen is en wat je zelf hebt gekweekt. Een klein zaadje dat je eerst in de vensterbank in een kweekbakje hebt gezaaid, daarna in een potje in de kas zet tot het in de grond kan. Je geeft het elke dag water tot je het kunt oogsten. Die groente smaakt altijd beter dan wanneer je het bij de super koopt.
Onze naam voor de blog ‘Lekker op het platteland’ is ook ‘lekker’ in de breedste zin van het woord, lekker wat eten en drinken aangaat maar ook het wonen/leven op zich.
En omdat we dit allebei zo beleven vonden we het wel een toepasselijke naam.

Hebben jullie een goed adres waar we iets bijzonders kunnen eten of kopen, op het platteland?
Niet specifiek, we zijn altijd opzoek naar lekkere adresjes, maar de ervaring is ook dat de speciaalzaken in de stad hele mooie en lekkere producten verkopen.
We kopen wel bij lokale adresjes, dat is dan meestal bij (biologische) boeren die de seizoens producten verkopen zoals bv asperges, die hebben we zelf niet in de tuin. Of lokale kaasboeren bijvoorbeeld.

En tenslotte: waarom bloggen jullie?
We delen onze passie voor koken, eten en tuinieren, dit werd (wordt) altijd per mail met elkaar gedeeld.
Allebei hadden we wel het idee om iets met een blog te doen, maar ook hadden we zoiets waar begin ik aan, wordt het niet een blog aan mijn been.
Het leek ons wel leuk om het samen te doen, omdat we elkaar dan kunnen afwisselen en verschillende dingen kunnen laten zien.
Ook hoeven we dan niet elke keer per mail foto’s mee te sturen, twee vliegen in een klap.
Het was in eerste instantie voor ons zelf, de eerste berichten daar stonden ook geen recepten bij. Maar als snel hadden we belangstelling van andere mensen, dus toen zijn we de recepten er ook bij gaan zetten.
We vinden het onwijs leuk dat mensen onze blog bezoeken, dat stimuleert ons om er regelmatig een nieuw stukje op te zetten.


maandag 15 april 2013

Rabarber kokos cake

Rabarber kokos cake


De rabarber begint weer uit te lopen, ik vind het altijd een geweldig gezicht hoe de bladeren zich ontpoppen.
We hebben twee planten, ooit een keer gekocht bij Vreeken Zaden in Dordrecht.

Rabarberplanten worden groot, één plant heeft wel een vierkante meter nodig. 
Ook lusten ze wel wat, mest en water, je ziet ze dan ook vaak langs een slootkant staan, dan hebben ze altijd voldoende water.

Je hebt diverse soorten rabarber, met groene en rode stelen, hoe groener hoe zuurder.

Hier leeft het niet zo maar in Engeland wel, daar zijn rabarberkwekers waar je keuze hebt uit tientallen soorten. 
Het wordt daar ook meer gegeten, in bijna elk kookboek van een Engelse schrijver staat wel een recept met rabarber.
Het recept van deze cake is ook Engels, ik heb het een keer van internet gehaald, ik denk dat het bij Klary Koopmans vandaan komt. 
Haar nieuwe blog heet 'Rabarberdromen', dat zegt genoeg.

Zaterdag heb ik deze cake gemaakt met rabarber wat nog in de vriezer lag, dat ging prima, nu is er weer ruimte voor de nieuwe oogst.
Zondag kregen we onverwacht 'hoog' bezoek uit Friesland dus die kon het meteen even testen....


Ontluikende rabarber

Ingredienten:

450 g rabarber (schoon gewicht)
100 g suiker

200 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
100 g gedroogde kokos
½ tl vanille extract
2 grote eieren
125 g zachte boter
150 g suiker
250 g yoghurt
Springvorm ø 24cm

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Snij de rabarberstelen in stukjes van ongeveer een centimeter, meng deze met de 100 gram suiker.
Zet het appart.

Mix de boter en de 150 gram suiker romig, voeg de eieren en de vanilleextract toe en meng het goed.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, zout en kokos toe.
Daarna gaat de yoghurt erbij, spatel dit er door tot het goed gemengd is.

Als laatste gaat het rabarber/suiker mengsel erbij, spatel dit er ook goed doorheen.
Giet het beslag in de springvorm en zet deze in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Als de bovenkant te bruin wordt kun je deze bedekken met aluminiumfolie.



Rabarber cake



vrijdag 12 april 2013

Maïsrisotto



maïsrisotto


We hebben altijd een stukje moestuin van zo’n 2x2 meter met maïs.
Het is het beste om maïs in een vierkant te telen, de bestuiving is dan beter dan dat je het op rij zet.
Afgelopen jaar hadden we een prima opbrengst. We breken de kolven van de steel, halen de schutbladeren eraf en koken ze ± 5 minuten, daarna snijden we de korrels eraf en vriezen deze in.
Het is zaak om de maïs zodra deze geplukt is zo snel mogelijk te bereiden dan zijn ze super zoet, hoe ouder de kolven hoe meliger.
Dat komt omdat, zodra de kolf is geplukt de suikers worden omgezet in zetmeel, hoe verser de kolf hoe zoeter dus lekkerder.
Als de kolven al wat ouder zijn moeten ze ook langer koken.

Dit recept komt uit Home Made Zomer van Yvette van Boven. 
Ik heb het al een paar keer eerder gemaakt, we vinden het heerlijk.
Het recept is wat aangepast, ik gebruik een bouillonblokje en doe er nog twee laurierblaadjes bij.
Peterselie hebben we altijd wel in de tuin maar door de late vorst hebben we nu niks. 
Ik heb van ellende maar een plantje gekocht, straks is er weer in overvloed maar daar hebben we nu niks aan…



Ingrediënten voor twee personen:

600 ml groente bouillon, vers of van een blokje
1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
1 el boter
200 g risottorijst
1 glas droge witte vermouth
2 laurierblaadjes
200 g maïs
1 klein bosje peterselie
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g boter

Bereidingswijze:

Breng 600 ml water aan de kook en los hierin een groentebouillonblokje op.
Verhit in een pan met dikke bodem de el boter, fruit hierin de ui.
Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig beginnen te worden.
Blus af met de witte vermouth, laat het even lekker bruisen zodat de alcohol verdampt.
Doe de laurierblaadjes erbij en schep vervolgens lepel voor lepel de kokende bouillon toe, tot de risotto romig en gaar is.
Voeg dan de maiskorrels, peterselie, boter en de Parmzaanse kaas toe.
Roer het geheel door, doe de deksel op de pan en doe het vuur uit, laat een paar minuten zo staan tot de boter is gesmolten.

Je kunt het bij varkensvlees of gebraden kip eten, ik heb er ook wel eens kalkoen balletjes bij gemaakt
Deze keer hebben we het zo gegeten, een lekkere vegetarische maaltijd.




donderdag 11 april 2013

Waar blijft de Lente!

Tête à Tête  


Vandaag een dag met miezerig weer, geen weer om buiten te zijn. 
Ik ben er wel heel blij mee, alles is zo droog, het kan wel wat water gebruiken.

De moestuin loopt een heel stuk achter op vorig jaar, toen waren de uien en sjalotten begin maart al geplant, de tuinbonen gingen half maart de volle grond in, deze staan nu nog in de kas.
Zondag heb ik de tuinbonen voor het eerst even buiten gehad om af te harden. Nu zet ik ze alle dagen buiten en dan ’s avonds weer in de kas.

Tuinbonen in de kas

Afgelopen maandag heb ik sla, andijvie, raapstelen, snijbiet, venkel, postelein en basilicum gezaaid, een maand later dan vorig jaar.
Ook gingen eind maart de aardappels de grond in, die staan nu nog boven op de logeerkamer te wachten op hogere temperaturen.

Diverse zaailingen















Begin maart heb ik tomaten, pepers, paprika, courgette en aubergine gezaaid in de zaaicouveuse, deze zijn goed gegroeid en breng ik nu elke dag naar de kas, ‘s avonds haal ik ze weer in huis omdat het ‘s nachts in de kas te koud is.

Een kale vaste planten border

De vaste plantenborders lopen ook achter, er komt nu wel heel voorzichtig wat groen zo hier en daar maar niet veel.
Afgelopen zondag heb ik alle vaste planten teruggeknipt, dat is wel lekker opgeruimd, ook is alles gelijk versnipperd zodat het op de composthoop kan.


Helleborus
Helleborus














De kleur in de tuin komt nu van de Narcisjes Tête à Tête, zij volgen de sneeuwklokjes op, ook bloeien er een paar Kerstrozen (Helleborus) en hier en daar wat Sneeuwroem (Chionodoxa).
Het wachten is op de Boshyacint en de hoge narcissen, maar dat kan nog wel even duren.



Chionodoxa

Wanneer straks de temperaturen wat hoger worden gaat het in één keer snel, dan zie je het met de dag groener worden, dan maakt alles een inhaalslag.
Als je de weerberichten mag geloven wordt het komend weekend warmer, als dat toch een waar mocht zijn.....




woensdag 10 april 2013

Luchtige citroenpudding

Luchtige citroenpudding



Zo eten we nooit een toetje en zo een paar keer vlak achter elkaar.
We aten witte bonen, om precies te zijn citroenbonen, we vinden het lekker, het is makkelijk en zeker niet duur.
We hebben ze altijd vers, nou ja gedroogd uiteraard, je moet ze een nacht voorweken en dan op de dag zelf een half uurtje koken. Als de bonen al wat ouder zijn moeten ze langer koken.

Een erg makkelijke maaltijd en omdat ik toch wel wat wilde koken werd het een toetje.
Ik wilde wat met melk en het liefst ook met citroen, ik kon in de boeken niet iets vinden waarvan ik dacht: ja dat moet het worden.
Dan maar even op internet kijken, dan is bijna altijd het eerste blog waar ik kijk van Caroline, een super mooi blog met prachtige foto’s.
Ik tikte er dessert in en jawel hoor dat was het dessert wat ik wilde maken, luchtige citroenpudding.
Ik las in de reacties al dat het ze niet altijd even gemakkelijk uit de ramekins komen, dus daar was ik al op voorbereid. Ik had ze goed ingevet en ook goed af laten koelen.
Ze kwamen er dan ook wel uit maar niet zo mooi als bij Caroline, dus voor een echt mooie foto moet je even op haar blog kijken.

Het was heerlijk, lekker fris, een soort van cakeje met een topping van lemoncurd.


Ingrediënten:
140 g suiker
30 g roomboter, op kamertemperatuur
2 eieren, gescheiden in eiwitten en eidooiers
1 tl vanille extract
geraspte schil van 1 citroen
30 g bloem
een snufje zout
60 ml citroensap, van ca 1½ citroen
160 ml volle melk

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180º C.
Vet 4 ramekins goed in met boter.

Doe de boter en suiker (min 2 el, die heb je nodig voor de eiwitten) in een kom en meng met de mixer tot het glad en licht is.
Voeg één voor één de eidooiers toe en meng tot ze goed opgenomen zijn.
Meng het vanille extract en de citroenrasp erdoor.
Voeg de bloem en het zout toe en mix tot alles net gemengd is.
Verlaag de snelheid en voeg het citroensap en de melk toe. 
Zet opzij.

Klop in een schone kom de eiwitten bijna stijf, voeg beetje voor beetje de 2 el suiker toe en mix tot de eiwitten volledig stijf zijn en pieken vormen.
Vouw de eiwitten met een spatel in drie gedeeltes  voorzichtig door het mengsel.
Schrik niet; het deeg is erg vloeibaar.

Ramekins gevuld met het deeg


Verdeel het deeg over de ramekins. Plaats de ramekins in een bakblik en voeg zoveel heet water toe tot ze voor de helft in het water staan. Bak ze 40 - 45 minuten in de oven of tot de bovenkant goudbruin is en er een ingestoken satéprikker droog en schoon uitkomt.
Haal de ramekins uit het water en laat ze volledig afkoelen.
Het mooiste is als je ze uit de ramkins serveert maar als dat niet lukt kan het ook in de ramkins.
  

Ramekins uit de oven


maandag 8 april 2013

Frittata met wintergroenten als afscheid van de winter...


Frittata met wintergroenten



Een frittata met wintergroenten, als afscheid van de winter (hoop ik). 
We krijgen genoeg van de winterse gerechten, we hebben zin in jonge sla, asperges, aardbeien, courgette, aubergine, tomaten, komkommer en ga zo nog maar even door.
Ik weet het ligt allemaal jaarrond in de winkel maar wij eten het niet of nauwelijks in de winter, we proberen zo goed mogelijk met de seizoenen te eten.
Na de zomer krijgen we weer trek in pompoen, paddestoelen, stampot, snert……
Dat maakt het juist zo leuk en lekker, de afwisseling die je dan hebt en het verlangen naar de groenten in dat seizoen.

De frittata met wintergroenten dus, het recept komt uit Veg en ik heb hem in een stenen quichevorm gemaakt.
Ik heb als groente pastinaak, winterwortel, aardappel en sjalotjes gebruikt, erbij hadden we ijsbergsla. 
Ik was bang dat de fijngesneden knoflook zou verbranden omdat deze ook 40 minuten in de oven moet, net zo lang als de overige groenten. De knoflook was niet verbrand maar de volgende keer laat ik het teentje in de schil mee karamelliseren, dan worden ze ook lekker zoet, en dan kun je ook meerdere tenen knoflook gebruiken.
Een heerlijke frittata die ik over een half jaar nog een keer ga maken.





Ingrediënten:

Ongeveer 600 g gemengde wintergroenten, zoals sjalot of ui, wortel, pompoen, pastinaak, knolselderij, bietjes, aardappel
1 grote teen knoflook, fijngesneden
3 el koolzaad- of olijfolie
7 grote of 8 middelgrote eieren
Handje gemengde kruiden zoals peterselie, bieslook en tijm, gesneden
Ongeveer 20 g Parmezaan, harde geiten- of andere kaas met een volle smaak, geraspt
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190°C
Bereid intussen de groenten: pel sjalotjes of uien en snijd ze in vieren of dikke ringen; schil wortels en snijd ze in plakjes van 5 mm; schil de pompoen, verwijder het zaad en snijd in blokjes van 2-3 cm; schil de pastinaak, knolselderij en bietjes en snijd ze in blokjes van 1-2 cm; snijd aardappels in blokjes van 1-2 cm.

Doe alle groente in een ovenschaal van ongeveer 23 x 23 cm. Voeg de knoflook, olie en flink wat zout en peper toe en vermeng alles goed. Zet 40 minuten in de oven, roer halverwege een keer door, tot alle groente gaar is en begint te karamelliseren.

Klop de eieren los met de kruiden en nog wat zout en peper.
Haal de schaal uit de oven, schenk de eieren over de groente en verdeel de geraspte kaas erover. Zet nog 10-15 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de bovenkant begint te bruinen.
Als je een grill hebt, kun je die gebruiken om de bovenkant wat sneller te laten kleuren.
Laat iets afkoelen en laat de frittata uit de schaal op een bord of snijplank glijden. 
Dien warm of koud op. 


zondag 7 april 2013

Lekker zelfgebakken patat

Af en toe eten we patat, het liefst van eigen aardappels maar sowieso altijd zelf gesneden en gebakken.
Het is een klusje voor Evert, hij vind het leuk en dan kan hij zelf de hoeveelheid bepalen…..
Hij schilt, wast, snijd, wast nog een keer, droogt, bakt voor en bakt af (en eet).
Ik ben dan voor wat erbij, falafel, loempiaatjes of zoals gister een hamburger.
Geïnspireerd op Judith haar burger van vorige week, die zag er zo lekker uit.
Ik wilde alleen een vega burger maken, dat is een kikkererwtenburger geworden. Hamburgerbroodjes hadden we nog in de vriezer dus dat was een makkie.

Hoe bakken wij patat:




Schil de gewenste hoeveelheid aardappels.

Was deze en snijd ze in plakken en daarna in repen, de dikte die jij lekker vindt.
Je kunt natuurlijk ook een patatsnijder gebruiken maar wij snijden ze altijd met de hand.


Was de gesneden patat goed, zodat al het zetmeel ervan af is.
Droog de patat in een schone theedoek.











Bak de patat 6 minuten voor in een frituurpan of een pan met vet of olie op 160 graden.
Doe dit niet in al te grote porties, anders koelt het vet of olie teveel terug.
Laat de voorgebakken patat helemaal afkoelen.










Verhit de olie of vet naar 190 graden en bak de patat nog 1 á twee minuten af tot ze goudbruin zijn. 
Dit is afhankelijk van het aardappelras, het ene ras kleurt sneller dan het andere.
Even uit laten lekken op keukenpapier, bestrooien met zout en eten maar.








zaterdag 6 april 2013

Kwarkbrood



Kwarkbrood



We hadden een aantal ‘Landlevens’ te lezen van onze buurvrouw, een heel leuk blad over buitenwonen en buitenleven.
In één van de bladen stond een recept voor kwarkbrood, het sprak me wel aan omdat er niet zoveel boter in moet en bijna geen suiker.
Ik had alles in huis behalve de kwark, wel stond er nog Griekse yoghurt in de koelkast, dus heb ik dat er maar voor gebruikt.
Het werd een lekker broodje, helemaal met een beetje boter en jam (dan is het net een gebakje) bij een kopje thee. 
Ik vond dat het wel wat weg had van scones, de clotted cream ontbrak er nog aan.
Op de dag van het bakken was het broodje het lekkerst, de volgende dag was het een stuk droger.




Ingrediënten:

100 g rozijnen
500 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 g roomboter, op kamertemperatuur
250 g volle kwark, ik heb Griekse yoghurt gebruikt
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout

Bereidingswijze:

Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over, laat ze een kwartier weken.
Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van de mixer.
Laat het deeg een kwartier rusten. 
Giet de rozijnen af en meng ze door het deeg, kneed het geheel nog even goed door.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Bekleed het bakblik met bakpapier (ik had het bakblik goed ingevet en niet bekleed).
Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het bakblik.
Dek het af met een theedoek en laat het nog een kwartier staan.
Bestijk de bovenkant eventueel met een beetje melk.
Bak het brood ongeveer een uur goudbruin en gaar.

Serveer met boter en/of jam, het liefst natuurlijk zelfgemaakt.




vrijdag 5 april 2013

Panna cotta met frambozen coulis


Panna cotta met frambozen coulis


Soms word je wel eens verrast en is er al gekookt als je thuis komt, compleet met toetje, wat wil een mens nog meer!
Een heerlijk romig puddinkje met een vleugje vanille en erbij de friszure frambozen coulis van eigen frambozen (uit de vriezer).
Normaal zijn we niet zo van de toetjes maar dit was toch wel erg lekker.

Het recept komt uit ‘Alles uit de kast’ van Karin Luiten 


Ingrediënten Panna Cotta:

250 ml slagroom
250 ml volle melk
50 gr suiker
3 blaadjes gelatine
1 vanillestokje

Ingrediënten Coulis:

75 g frambozen
± 3 el poedersuiker

Bereidingswijze: 

Doe de melk en de room in een pan.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het zwarte binnen­ste eruit.
Doe het stokje en het schraapsel in de pan, plus de suiker.
Breng op laag vuur aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken.
Laat intussen de gelatine weken in koud water .
Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze van het vuur af door de hete room.
Spoel vier kleine kopjes om met koud water.
Giet de hete room erin, laat even afkoelen en zet dan 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg tijdens het afkoe­len een rondje bakpa­pier of plasticfolie op de puddinkjes tegen velvorming.

Maak de coulis.
Pureer de frambozen met de staafmixer en poedersuiker naar smaak tot een rode saus.
Wrijf eventueel door een zeef om de pitjes kwijt te raken.


Serveren:

Steek met een mesje de randjes los en stort de panna cotta's op bord­jes. Schep de coulis eromheen. 
Als je verse frambozen hebt kun je deze er ook omheen verdelen.


woensdag 3 april 2013

Bubble and squeak met kerrie

Weer een recept uit Veg, ik vind het een geweldig boek heb er dan ook al diverse recepten uit gemaakt.
Het is een vegetarisch kookboek en dat spreekt ons wel aan. 
We eten wel vlees maar niet zo vaak, meestal 1 à 2 keer in de week, flexitariërs dus.

Gister dus de Bubble and squeak met kerrie en erop een gepocheerd eitje.
Van oudsher een recept voor restverwerking maar ik heb er de aardappels voor gekookt en af laten koelen.
Het is dus eigenlijk niet meer dan opgebakken piepertjes.

Je kunt er ook een gebakken ei op doen maar we hadden nog kakelverse eieren over van de Paas en die zijn perfect om te pocheren.
Vaak wordt er nog cornedbeef of spek aan toegevoegd maar wij gingen voor de vegetarische variant.

De hoeveelheden heb ik verdubbeld en dat ging allemaal op met twee personen, moet ik wel zeggen dat er één hele grote eter bij was die gek op aardappels is.
Ik heb de kool er niet door gedaan, wij hadden er doperwtjes bij uit de vriezer.
We zullen dit zeker vaker eten, dan ga ik wat experimenteren met andere specerijen, gerookt paprikapoeder, garam masala ……….


Bubble and squeak



Voor 3 of vier personen (wij hadden dus de dubbele hoeveelheid voor 2 personen)

Ingrediënten:

2-4 el olie, zonnebloem of koolzaad
1 ui, in vieren en in dunne plakjes
1 teen knoflook, geperst
1 volle tl kerriepoeder
Ongeveer 400 g koude gekookte aardappels
Ongeveer 200 g koude gare kool, cavolo nero (palmkool) of spruitjes, grof gesneden
Zeezout
Zwarte peper, versgemalen

Bereidingswijze:

Verhit 2 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
Voeg de ui toe en bak 6-7 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
Doe de knoflook en kerriepoeder erbij en bak twee minuten mee.
Voeg de aardappels toe en bak het geheel een paar minuten zodat de aardappels beginnen te kleuren.
Er moet misschien nog wat extra olie bij.
Doe als laatste de kool of een andere groente erbij en bak nog een paar minuten.

Breng op smaak met zout en peper en dien op met of zonder een gepocheerd of gebakken ei.