Al
een tijdje ligt er een zak met amaretti koekjes in de voorraad te wachten op
een bestemming. Uiteraard kun je de koekjes zo opeten maar ik had ze gekocht met
het idee ‘je kunt het maar in huis hebben’.
Dus
toen ik het recept voor dit taartje voorbij zag komen dacht ik gelijk aan die
grote zak met amaretti.
Mascarpone
hebben we vaak wel in huis maar dan de kuipjes van 250 gram dus dat moest ik
meenemen. Verder behoort alles wel tot de standaard voorraad. Ja zelfs de limoncello,
eigenlijk hetzelfde verhaal als de koekjes. We drinken het niet maar ik heb het
wel graag in huis.
Het
originele recept wordt gemaakt met ricotta in plaats van yoghurt. Ik ben er
niet zo van, vind het vaak zo korrelig. Maar ik ga het taartje er toch eens mee
maken, dan pas kunnen we zeggen wat de voorkeur heeft.
Al
met al een super simpel te maken taartje en ook nog eens heel erg lekker!
Het
originele recept komt van de site van Delicious.
Ingredienten:
250 g amaretti (Italiaanse amandelkoekjes)130 g boter, gesmolten
50 g geschaafde amandelen
naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijn gehakt
1 (bio)citroen, schil geraspt
125
ml citroensap
7 blaadjes witte gelatine
75 ml limoncello (of citroenlimonadesiroop)
450 g mascarpone
7 blaadjes witte gelatine
75 ml limoncello (of citroenlimonadesiroop)
450 g mascarpone
450
g Griekse yoghurt
100 g poedersuiker of meer naar smaak
100 g poedersuiker of meer naar smaak
Springvorm ø24 cm, ingevet
Bereidingswijze:
Maal
de koekjes met een snufje zout, 25 g van de amandelen en rozemarijnnaaldjes in
de keukenmachine tot fijn kruim. Meng door de gesmolten boter en verdeel het mengsel
over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
Week
intussen de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de limoncello
tegen de kook aan. Neem van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Meng er het citroensap en -rasp door, laat iets afkoelen en roer door de yoghurt.
Klop
met de mixer de mascarpone los met de poedersuiker. Spatel het yoghurtmengsel
voorzichtig door de mascarpone en verdeel dit over de taartbodem. Bestrooi met de rest
van de geschaafde amandelen en zet de taart 4 uur in de koelkast om op
te stijven.
Wat leuk weer een nieuw recept :)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Jasmine!
VerwijderenNu maar hopen dat het lekker is ;-)
Ziet er super lekker uit! Binnenkort maar eens proberen :-)
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reactie, leuk!
VerwijderenZeker een keer doen ;-)
Bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenDeze ga ik ook uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenLijkt mij heerlijk 😍