Wat een leuk kookprogramma is 'Koken
met van Boven', niks geen bla-bla maar super gewoon en dat spreekt ons heel erg
aan. Altijd gaat Yvette van Boven op bezoek bij een kweker, fokker of teler,
hij of zij verteld er wat over en dan wordt er mee gekookt. Ook komt ze
regelmatig bij groenteteler Wim Bijma langs voor de (hoe kan het anders)
groente. Deze keer was dat voor cavolo nero, Italiaanse boerenkool of ook wel
zwarte kool genoemd. En laten we dat nou nog op de tuin hebben staan.
Kikkererwten had ik net vorig
weekend ingemaakt, ik week en kook altijd een hele zak en maak deze dan in, dan
is het een kwestie van een potje open maken en je hebt kikkererwten. Je kunt ze
natuurlijk ook kant en klaar kopen. Ook wordt er miso gebruikt, dat staat ook
in de koelkast maar wordt te weinig gebruikt. Allemaal redenen om deze salade
te maken.
Ik heb het avond van te voren
gemaakt zodat de smaken goed in konden trekken. Ik was dus de dag erna zo
klaar, broodje roosteren en eten maar.
Wat er nog over was heb ik de volgende dag gegeten, met als toevoeging
wat geitenkaas, erg lekker. Een
heerlijke, super gezonde, voedzame salade.
Lekker met een broodje maar ook
zeker als onderdeel van een maaltijd.
Ingrediënten:
300 g palmkool, grof gehakt,
gewassen en goed gedroogd
ca. 200 g kikkererwten, uit blik of
voorgekookt, uitgelekt en afgespoeld
1 el geroosterd sesamzaad
Ingrediënten voor de dressing:
2 tl rode miso
2 tl donkere agavesiroop of honing
1,5 el citroensap
2 tl olijfolie
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de
dressing in een wijde kom en klop dit door elkaar. Doe er de helft van de kool
bij en kneed dit (met schone handen) door de dressing tot de kool wat gaat
slinken. Doe de rest van de kool erbij en kneed dit zeker een minuut of twee
tot de kool mooi zacht wordt en glanst.
Voeg de kikkererwten toe en meng
alles door elkaar. Laat de salade minstens 30 minuten staan maar liever langer
tot zelfs een hele dag. Strooi er voor het serveren het geroosterde sesamzaad
over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten