In het kader van makkelijk en toch erg
lekker (én erg veel eieren in huis), kwam ik deze tortelet tegen in het boek ‘Mari
plukt de dag’. Op dit moment het boek wat op tafel ligt, en wat ik regelmatig
pak. Het is helemaal mijn ding, het gaat over de tuin en over koken dus kan
niet beter.
Ik lees een maand op voor zodat ik
weet wat eraan komt, ik noteer wat tips en trucs wat zaaien aangaat op de
zaaikalender zodat ik die niet vergeet. Er wordt, net als wij, volgens de biodynamische
manier gewerkt dat maakt het allemaal extra leuk. Ik lees over zaaidagen,
bladdag, bloemdag dus heel herkenbaar.
Deze ‘Doperwtendingest’, want het is geen tortilla en geen omelet, staat er dus ook in. Doperwten zijn net gezaaid
dus vers uit de tuin ging niet helemaal lukken. Maar we hebben altijd een doos
diepvriesdoperwten in de vriezer voor noodgevallen. Eieren in overvloed en de
overige ingrediënten horen wel bij de standaard.
Ingrediënten:
6-8 eieren
60 g romige kaas, ik had nog een stuk
brie, het recept heeft het over Brillat Savarin, verkruimeld
400 gr doperwten, gebruik je diepvries
doe ze dan even een paar minuten in kokend water
3 tenen knoflook
15 sprieten bieslook, fijn gesneden
3 middelgrote aardappelen, geraspt,
gespoeld en drooggedept
flinke klont boter
zout en versgemalen peper
lekker brood voor erbij
Bereidingswijze:
Klop de eieren los met flink zout en
peper en de kaas. Doe alle overige ingrediënten erbij en schep het goed om.
Verhit een flinke klont boter in een grote zware koekenpan die ook in de oven
kan.
Giet het mengsel in de pan (ca. 2.5 cm dik) leg er een
deksel op met een flinke kier en laat op middelhoog vuur ca. 10-15 minuten stollen.
Let op dat het niet te hard gaat, de onderkant moet goudgeel worden.
Als het ei voldoende gestold is kun je
het geheel omdraaien maar ik heb de pan 7 minuten in de oven gezet onder de
grill. Let wel op, want dat kan ineens erg snel gaan.
Laat de tortilla/omelet uit de pan
glijden en snijd in punten. Lekker met een (geroosterd) broodje en eventueel
een salade.
Leuk blog om op rond te kijken! Mari Maris heeft ook de uitstekende groentebijbel geschreven, ook een aanrader voor groenteleifhebbers!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor compliment, leuk!
VerwijderenDe groentebijbel is mij bekend, deze staat dus ook op de boekenplank ;-) Maar toch bedankt voor de tip.
Groet, Karin
Ook gemaakt, en lekker hoor!
BeantwoordenVerwijderen