Curry, we houden er erg van, ben ik
onderhand wel achter. Het boek Made in India staat er vol mee dus dit is een
boek wat ik vaak pak. Afgelopen donderdag dus ook, het moest iets worden met
kip en verder moest alles in huis zijn. Dit recept had ik al eens gezien maar
de titel sprak me niet zo aan, kip in inmaakspecerijen. Dat doet me al gauw aan
een pot augurken denken, en daar dan kip voor in de plaats. Maar daar maakte ik
een misser, het zijn de specerijen die vaak in Indiase chutneys en tafelzuur
worden gebruikt. Niks geen pot augurken.
Alles was in huis op het groene
pepertje na, dus deze ging het worden. Het resultaat was een heerlijke curry,
nu eens niet met kokos maar met tomaat. Al miste we beide wel een beetje pit, denk zomaar dat
het groene pepertje precies genoeg is om dat op te lossen. Als we straks weer
eigen pepertjes hebben en eigen tomaten ga ik het nog een keertje maken, denk
zomaar dat het dan extra lekker is 😉
Het recept komt uit het boek: Made in India van Meera Sodha
Ingrediënten:
4 cm gemberwortel, geschild en geraspt
6 tenen knoflook, grof gehakt
1 verse groene chilipeper, grof gehakt
Zout
3 el raapzaadolie, of een andere
neutrale olie
1 tl nigellazaad
1 tl venkelzaad
1 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
½ tl fenegriekzaad
2 grote uien, fijn gesnipperd
3 middelgrote rijpe tomaten, grof
gehakt
2 el tomatenpuree
¾ tl chilipoeder, of naar smaak
½ tl geelwortelpoeder
800 g kippendij, blokjes van 4x3 cm
3 el Griekse yoghurt
1 citroen, in kwarten, voor erbij
Bereidingswijze:
Doe de gember, knoflook, groene
chilipeper en een snuf zout in een vijzel en stamp dit tot een fijne puree. Zet
opzij.
Doe de olie in een flinke pan en
verhit op halfhoog vuur. Doe er alle zaden bij en roerbak dit een minuut tot
het heerlijk begint te ruiken. Voeg de uien toe en fruit deze tot ze gaar en
goudbruin zijn. Bij mij was dat ca. 15 minuten.
Roer de puree van gember, knoflook en
chilipeper door de specerijen en bak dit een paar minuten mee. Doe er de
tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, geelwortelpoeder en een tl zout bij. Roer
door elkaar en laat 5 minuten sudderen.
Doe de kip erbij en schep goed om. Bak
tot de kip wit ziet en voeg dan een flinke scheut water toe. Zet het vuur laag,
doe het deksel op de pan en laat het ca. 20 minuten zachtjes stoven.
Doe de yoghurt in een kommetje met een
paar lepels van de saus. Roer het goed door elkaar en giet het in de pan. Roer
goed door en laat het 5 minuten zachtjes doorwarmen. Verdeel over borden of
diepe kommen en geef er een partje citroen bij.
Wij hadden er basmatirijst bij en
snijboontjes.
Dit is fantastisch! :)
BeantwoordenVerwijderenBedankt Caroline voor deze super enthousiaste reactie :-)
VerwijderenHoi, gisteren gemaakt en... super lekker! Dank je voor de uitgebreide beschrijving.
BeantwoordenVerwijderenHoi, dat is super leuk om te lezen!
VerwijderenBedankt voor je reactie :-)
In 1 woord: geweldig!
BeantwoordenVerwijderenFind a place to play slots and other casino games on your pc
BeantwoordenVerwijderenYou'll also find more info 경산 출장샵 about 성남 출장샵 slots and other 세종특별자치 출장샵 casino games, and the top casinos 안성 출장샵 to play. From where to 파주 출장마사지 play games,