Ik zag een filmpje op youtube
voorbij komen waar deze soep zo ongeveer werd gemaakt.
Pompoen hebben we nog uit de eigen
tuin net als uien en knoflook, alleen de zoete aardappel moest ik kopen. Dat is
nog wel eens iets om ook zelf proberen te kweken of eigenlijk poten. Dat zou
toch leuk zijn, je eigen zoete aardappels. Schijnt nog niet zo eenvoudig te
zijn, maar proberen kan altijd.
Wat me erg aansprak met deze soep is
dat deze niet gepureerd werd, het is een grove soep.
Dat ik daar nou zelf niet opgekomen
ben, ik doe altijd hup de staafmixer erin. Ik vind dit lekker, je eet stukjes
pompoen en zoete aardappel, heel anders dan de gepureerde versie.
Als laatste heb ik er nog wat groene
kool doorgedaan, dat stond nog op de tuin. Dat kan ook spinazie of boerenkool
zijn. Een handje gare boterboontjes of kikkererwten is ook nog een lekkere
aanvulling.
Een heerlijke maaltijdsoep helemaal
met een zelfgebakken broodje.
Ingrediƫnten:
olijfolie of koolzaadolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 kleine winterwortel, in stukjes
1 grote zoete aardappel, geschild en
in stukjes
1 kleine pompoen (Uchiki Kuri),
geschild en in stukjes
1 dessertlepel komijnzaad
1 dessertlepel venkelzaad
1 liter groentebouillon
een paar handen gesneden groene
kool, of boerenkool of spinazie
zout en peper
Bereidingswijze:
Zet een flinke pan op middelhoog
vuur en doe er een scheut olijfolie of koolzaadolie in.
Doe er de uien, knoflook en wortel
bij en laat dit een minuut of 7 lekker bakken.
Doe er dan de zoete aardappel,
pompoen, komijnzaad en venkelzaad bij en bak dit al roerend een minuut of 3.
Giet de bouillon erbij en breng aan
de kook. Laat het geheel een minuut of 20 zachtjes koken tot de pompoen en
zoete aardappel gaar zijn.
Je kunt nu de soep pureren, zo laten
of even de pureestamper erdoor halen, net wat je lekker vindt.
Als laatste gaat de groene kool of
boerenkool of spinazie erbij. Laat dit even slinken, breng op smaak met zout en
peper en schep in flinke kommen.
Een sliertje olijf- of koolzaadolie
maakt het helemaal af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten