Ik vind chocoladetaart eigenlijk
niet zo zomers, maar als je een nieuw recept van iemand krijgt dan maak ik daar
graag een uitzondering op. Dit recept heb ik gekregen van Charlotte, zij werkt
bij Biologisch Dynamisch Tuindersbedrijf de Lepelaar, ik doe daar bijna elke
week boodschappen dus dan maak je wel eens een praatje. En dan gaat het al snel
over eten, koken en bakken...
Zij is ook een liefhebber, ze had een
recept van zo'n heeeeeerlijke chocoladetaart, en ook nog eens heel erg makkelijk
om te maken. Nou dan wil ik het recept wel, lekker en makkelijk dat zijn twee
dingen die mij wel aanspreken. Zo gezegd zo gedaan, we hebben onze mobiele
nummers uitgewisseld en ze heeft het recept via de app gestuurd. Zo handig, en
dan te weten dat ik het allemaal helemaal niet nodig vond zo'n 'smartphone'.
In plaats van bloem wordt er
amandelmeel gebruikt, dat maakt dat dit taartje glutenvrij is.
Ingrediënten:
100 g gezouten boter, of ongezouten
boter met een snufje zout(vlokken)
250 g goede chocolade van 70% cacao
4 middelgrote eieren, gesplits in
dooiers en eiwitten
160 g poedersuiker
150 g gemalen amandelen
Springvorm ø 24 cm, ingevet
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C. hete
lucht
Doe de boter en de chocolade in een
pan met dikke bodem en zet deze op laag vuur zodat de boter en de chocolade
smelt. Haal zodra de boter gesmolten is de pan van het vuur, door de hitte zal
de chocolade ook verder smelten. Dit kan ook au bain marie, maar ik doe het
altijd op deze manier.
Klop in een flinke kom de eidooiers
met de poedersuiker bleek en luchtig.
Klop in een andere vetvrije kom de
eiwitten tot stevig schuim.
Giet het boter-chocolademengsel bij
de geklopte eidooiers met poedersuiker en roer het goed door elkaar. Doe de
gemalen amandelen erbij en meng het nogmaals.
Doe er ca. ⅓ van het eiwitschuim bij en meng dit
ook door het mengsel. Doe er het overige eiwitschuim bij en spatel dit er
voorzichtig door zodat het een luchtig geheel wordt.
Giet het beslag in de ingevette
springvorm en zet deze ca. 25-30 minuten in het midden van de oven. Haal het
taartje uit de oven en laat deze 10 minuten in de vorm op een rooster staan.
Verwijder dan de vorm en laat
helemaal afkoelen.
Lekker met een dot slagroom en
frambozen. Onze frambozen zijn nog niet zover maar een rood besje is een goede
vervanger.
Wat ziet dit er lekker uit! En ook nog eens glutenvrij! Hier houd ik van!
BeantwoordenVerwijderenhttp://dekookfabriek.blogspot.nl/
Dankjewel Demi, simpel en lekker wat wil een mens nog meer ;-)
VerwijderenIk zie dat je ook een blog hebt, zal er eerdaags eens lekker rond gaan kijken.