Lekker
Indiaase curry, en als deze dan nog vegetarisch is ook dan is dat mooi
meegenomen.
Er staat al
een curry met ei op de blog, deze is lekker, heel erg lekker. Dat is meerdere
malen bevestigd door een collega van Evert. Daar staat de curry regelmatig op
tafel, ik denk dat ze het recept er niet meer voor nodig hebben 😉
Nu weer een
curry met ei, totaal anders van smaak, maar weer heel erg lekker, vinden wij…
En zo
makkelijk om te maken, en ook zo weinig ingrediënten, dat je bijna denkt wordt
dit wel lekker?
Tamarindepasta
is misschien iets wat niet standaard in het kastje staat, maar dit kun je in de
toko kopen en zelfs bij een biologische winkel is er grote kans van slagen.
Het recept (iets
aangepast) komt uit het boek Made in India van Meera Sodha.
Ingrediënten:
3 el olie,
raapzaad, koolzaad of olijf
2 flinke uien,
in halve ringen
8 middelgrote
eieren
6 tenen knoflook,
fijngehakt
1 tl
tamarindepasta
¾ tl
chilipoeder
¾ tl suiker
½ tl zout
½ tl geelwortel
(kurkuma)
2 dl
kokosmelk, verdund met 1 dl water
Bereidingswijze:
Verwarm de
olie op halfhoog vuur en doe er de uien bij. Fruit ze 15-20 minuten tot ze gaar
en gekaramelliseerd zijn.
Doe de
knoflook bij de uien en fruit de nog 2-3 minuten mee.
Voeg de
tamarindepasta, chilipoeder, suiker, zout en geelwortelpoeder toe en roerbak 1
minuut. Doe er de kokosmelk en water bij, breng aan de kook en laat hem zo
zachtjes sudderen.
Kook de eieren
in ca. 6 minuten net hard, spoel ze koud en pel ze. Halveer de eieren en leg ze
in het currymengsel.
Seveer met
rijst, boontjes, chapati’s of wat je lekker lijkt.
Het was een heerlijkrecept, gesmuld!! Groet Marrian
BeantwoordenVerwijderenHeeeee Marrian, bedankt voor je reactie en wat leuk om te lezen!
VerwijderenHier is het een favoriet, zelfs al twee keer gemaakt als onderdeel voor een Indiaas etentje. Simpel en lekker, dat willen wij wel ;-)
Groet, Karin