Er wordt hier heel wat afgebakken,
heel erg leuk en lekker maar het wordt ook allemaal opgegeten.
Iets wat in een springvorm wordt
gebakken is al gauw 8-10 punten en dat is voor zijn tweetjes best wel veel. Al
heeft Evert daar helemaal geen probleem mee, die lust het alle dagen wel.
Ik probeer het te beperken tot het
weekend, als het weer maandag is mag het best wel wat minder.
Maar helemaal niks bij de thee gaat
te ver, iets kleiner en het liefst zonder suiker dus minder slecht.
Deze koekjes kwam ik tegen op de blog Beginspiration,
een super lekkere blog met vaak gezonde recepten en niet te vergeten prachtige
foto's.
Het recept is met appelmoes, dat
hebben we niet in de voorraad, appels hebben we wel altijd in huis dus die heb
ik gebruikt. Verder heb ik nog wat rozijnen en palmsuiker toegevoegd.
Zo gezegd zo gedaan, een heerlijk
koekje voor doordeweeks zodat het in het weekend weer bijzonder is als er een
punt van het een of ander op tafel komt.
Ingrediƫnten voor ca. 10 stukjes:
ca. 250 g appels, geschild, zonder klokhuis, in grove stukken
40 g palmsuiker
1 el kokosolie
1 ei
snuf kaneel
snuf zout
150 g havermout
50 g pecannoten of andere noten, geroosterd en grof gehakt
50 g rozijnen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Doe de appels, palmsuiker,
kokosolie, ei, kaneel en het zout in een keukenmachine en maal deze tot een
grove moes.
Voeg de havermout, noten en rozijnen
toe en mix kort zodat je nog wat stukjes hebt.
Schep het op het bakblik en druk het
goed aan tot het overal ongeveer een centimeter dik is.
Zet het blik in het midden van de
oven en bak ca. 30 minuten tot het mooi goudbruin ziet.
Helaas zaterdag avond niet geproefd .....
BeantwoordenVerwijderenP&M
Kon ook niet, heb ze gister pas gebakken, jammer maar helaas.....
VerwijderenWas super gezellig zaterdag, houden we erin!
E&K