Op zoek naar een recept voor een
mooie stronk broccoli kwam ik dit tegen.
Het originele recept is alleen niet
met broccoli maar met paksoi en peultjes...
Broccoli is een heel makkelijke
groente dus die kon deze groenten wel vervangen. Ik heb de broccoli alleen wel even geblancheerd.
De garnalen worden een
uurtje gemarineerd zodat deze de Oosterse smaak krijgen.
Verder is het super simpel en snel
klaar, het snijden is het meeste werk. Als de wok eenmaal op hoog vuur staat is
het een kwestie van minuten.
Een heerlijke lichte maaltijd met platte rijstmie maar gewone witte rijst kan ook.
Het recept komt uit: Proef de winter van Tip Culinair.
Ingrediƫnten voor 4 personen:
400 g rauwe grote garnalen, gepeld
2 tenen knoflook, geperst
1 tl oestersaus
1 borrelglaasje rum
3 el (arachide)olie
2 uien, fijngesneden
1 rode paprika, zaadlijsten
verwijderd en in reepjes
400 g broccoli, paar minuten
geblancheerd en uitgelekt
1 el aardappelmeel
3 el shaoxingrijstwijn of droge
cherry
zout
1 el sesamolie
3 lente-ui, in ringetjes
Bereidingswijze:
Meng de garnalen met de knoflook,
gember, suiker, oestersaus en rum en laat ze 1 uur marineren.
Verhit 2 el van de olie in wok en
bak hierin de garnalen met de marinade ca. 3 minuten tot de garnalen bijna gaar
zijn.
Doe de garnalen op een schaal en zet
apart.
Verhit de wok opnieuw met de
overgebleven olie.
Doe de uien erbij en schep dit een
paar minuten goed om, doe de paprika en broccoli erbij en roerbak dit nog een
paar minuten. Voeg de garnalen toe en schep alles nog even goed om tot het goed
heet is.
Los het aardappelmeel op in de
shaoxingrijstwijn en giet dit bij de groente zodat het kookvocht mooi bindt.
Breng op smaak met zout en sesamolie en bestrooi met de lente-ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten