Ik kan er niks aan doen, taart en
cake met appel is gewoon áltijd lekker, in wat voor vorm dan ook.
Deze appelcake staat in het boek van
Rutger en ziet er op de foto heerlijk uit, maar dat is eigenlijk geen garantie,
alle foto's zien er heerlijk uit.
Het bakken van een taart of cake
gaat nog wel maar er een mooie foto van maken is nog niet zo simpel. Een boek
waar de foto's slecht zijn vind ik dan ook een afknapper, als een blog een
mooie foto heeft is dat een extra.
Gelukkig worden de dagen weer wat
langer, dat komt de foto's wel ten goede...
Een appelcake dus en wel met
yoghurt, dat is weer eens wat anders, dus rede om te maken.
Heerlijke smeuïge frisse appelcake
met de smaak van amandel, heerlijk!
En super makkelijk om te maken, ook
wel een leuk!
Ingrediënten:
Droog
135 g bloem
40 g amandelmeel
1½ tl bakpoeder
¼
tl zout
135 g suiker
135 g suiker
½
tl kaneel
Nat
90 ml zonnebloemolie
125 g volle yoghurt
3 eieren
rasp van een halve citroen
voor
de vulling
2 appels (elstar)
sap van een halve citroen
2 el suiker
1 tl kaneel
75 g abrikozenjam (optioneel)
Springvorm ø 24 cm ingevet en de
bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle droge ingrediënten in een
kom en roer deze met een pollepel door elkaar.
Doe alle natte ingrediënten erbij en
roer tot alles goed gemengd is. Giet dit in de voorbereide springvorm.
Was de appels, snijd in vieren en
verwijder het klokhuis. Snijd de appelpartjes in plakjes van ca. een halve
centimeter.
Doe het citroensap met de suiker en
het kaneel in een kom en meng hier de
appelpartjes doorheen tot ze allemaal bedekt zijn.
Verdeel de appelpartjes in een mooi
patroon op het beslag.
Bak de cake in 30-40 minuten mooi
goudbruin en gaar.
laat de cake iets afkoelen en
verwijder dan de rand van de springvorm.
Verwarm de abrikozenjam en roer deze
los. Bestrijk de cake met de jam (met een kwastje) voor een mooie glanzende
bovenkant.
beste karin, kan het dat de suiker vergeten is? gr Tanja
BeantwoordenVerwijderenHoi Tanja,
VerwijderenBedankt voor de oplettendheid en dat je het even laat weten, ik heb er zelf overheen gelezen.....
Ik heb het aangepast!
Groet, Karin