We hebben nog een paar pompoenen uit
de tuin dus dan is het altijd leuk om daar wat nieuws mee te maken.
Deze keer geen soep of taart maar
een curry, een Indiase curry. En wat was het lekker en zo makkelijk te maken.
Zo ziet het er misschien niet uit op
de foto maar dat is deels mijn eigen schuld en deels omdat de foto met
lamplicht is gemaakt. Dat blijft behelpen.
Maar ook omdat de pompoen voor het
mooie te gaar is. Ik heb de pompoen onder de middag al geroosterd in de oven,
en heb deze in de oven laten staan nadat de oventijd voorbij was. Niet zo
handig.
De smaak was er niet minder om maar
het ziet een beetje pappig.
Het recept komt uit het boek Made in
India van Meera Sodha, een boek vol heerlijke recepten en vaak niet moeilijk om
te maken. Dit recept kreeg een 8.5
Ingrediƫnten:
ca 1 kg flespompoen, met schil in
dikke parten
4 el olijfolie
zout
versgemalen zwarte peper
3 cm gemberwortel, geschild en grof
gehakt
4 tenen knoflook, grof gehakt
1 groene chilipeper, grof gehakt
1 flinke ui, fijn gesneden
1 blik (400 g) tomaten
½ tl suiker
1½ tl gemalen koriander
1½ tl gemalen komijn
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor to 200
°C.
Verdeel de pompoen over een
bakplaat of grote braadslede. Besprenkel met 2-3 el olie en bestrooi royaal met
zout en peper.
Meng het door elkaar en zet
ca. 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar en lichtbruin ziet.
Doe de gember, knoflook en
chilipeper in een vijzel en stamp het tot een puree. Zet opzij.
Zet een flinke hapjespan
met 1 el olie op halfhoog vuur en fruit als de olie heet is hierin de ui 8-10
minuten goudbruin. Doe de puree uit de vijzel erbij en bak het nog een 2-3
minuten. Doe de tomaten erbij en maak ze met een houten lepel stuk.
Laat het ca. 12 minuten
zachtjes pruttelen.
Roer er als laatste de
suiker, koriander, komijn, ½ tl zwarte peper en zout naar smaak door. Laat zo
nog 5 minuten pruttelen. Wordt de saus te dik, verdun hem dan met een scheutje
water.
Schep de gare pompoen door
de saus en serveer. Lekker met witte rijst en of naan en knoflook raita of
Griekse yoghurt.
Inderdaad een smakelijk en niet zo ingewikkeld recept. Van ons ook een 8,5!
BeantwoordenVerwijderenMisschien moet ik dat boek ook maaar eens aanschaffen...
Bedankt weer en groet!
Wat leuk om te lezen Monica!
VerwijderenZo zie je maar dat lekker echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Ik vind tot nu toe alle recepten lekker uit het boek, en vaak simpel.
Er is ook een vegetarische uitgave, die lijkt me ook geweldig.
Kijk ze eens in bij een boekwinkel dat zegt vaak zoveel meer, en wie weet koop je een van de twee ;-)
Groet,
Karin