Al zoveel appeltaarten gebakken maar
toch komt er af en toe weer wat nieuws voorbij.
Deze keer een appeltaart uit
Lapland.
We zijn er nooit geweest, maar wie
weet ooit, de wonderen zijn de wereld nog niet uit ;-)
Ik kreeg dit recept van Charlotte,
ze werkt bij de Lepelaar en ze houd net als ik erg van bakken. Dit recept moest
ik echt proberen, zo makkelijk en heel erg lekker.
Dat is voor mij genoeg om aan de
slag te gaan.
Ze heeft gelijk, niet moeilijk en
heel erg lekker, en toch weer eens heel wat anders dan ik gewend ben.
Ingrediënten bodem:
100 g patentbloem
75 g havermout
100 g suiker of eigen gemaakte
vanillesuiker
½ tl vanillemerg (als je geen
vanillesuiker gebruikt)
2 tl bakpoeder
snufje zout
130 g zachte boter
Ingrediënten vulling:
400 g appel, grof geraspt
3 kleine eieren
100 g suiker
2 dl crème fraîche
50 g hazelnoten, geroosterd en grof
gehakt
1 tl kaneel
Vlaaivorm met losse boden ø 26 cm,
ingevet
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de bodem
in een magimix of iets dergelijks en kneed er met het mes een soepel deeg van.
Voeg als het te droog is net zoveel water toe tot het mooi soepel is.
Verpak het deeg in huishoudfolie en
leg het een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee
de ingevette vorm.
Doe de (uitgeknepen) geraspte appel
in de vorm en bedek deze met bakpapier.
Bak de taart nu 15 minuten onderin
de oven.
Klop ondertussen de eieren los met
de suiker en crème fraîche.
Verwijder na 15 minuten het bakpier
en schenk het ei-mengsel over de appel. Bestrooi met de hazelnoten en bestuif
met de kaneel.
Bak de taart nog 30 minuten onderin
de oven tot de bovenkant opbolt en mooi bruin ziet.
Laat op een rooster afkoelen (en
inzakken) en verwijder de vorm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten