Ik weet niet of het nog mag maar we willen alle lezers van Huis, tuin en keukenvertier een Gezond en Gelukkig 2018 toewensen!
We hebben het weer gehad, lekker januari, alles weer normaal.
Nieuw jaar, nieuwe ronde nieuwe
kansen, heerlijk.
Zijn er nog goede voornemens? Niet
speciaal, we gaan maar een beetje door zoals het was. Lekker rommelen in en om
huis, de tuin, de keuken, af en toe een dagje weg. Daar voelen we ons het
gelukkigst bij.
De zaden voor de moestuin zijn besteld, ik dacht dat er niet veel nodig was, maar dat bleek een vergissing. Heb de zaden die over datum zijn weggedaan en daar nieuw voor besteld. Meestal denk ik ' het ken nog wel' maar als er dan niet veel meer van komt is al het werk voor niks geweest. We starten dus met vers zaad, de verwachgingen zijn hoog!
De zaden voor de moestuin zijn besteld, ik dacht dat er niet veel nodig was, maar dat bleek een vergissing. Heb de zaden die over datum zijn weggedaan en daar nieuw voor besteld. Meestal denk ik ' het ken nog wel' maar als er dan niet veel meer van komt is al het werk voor niks geweest. We starten dus met vers zaad, de verwachgingen zijn hoog!
Het eerste recept van dit jaar is
een venkelsalade met bloedsinaasappel en geroosterde hazelnoten. Lekker met een
broodje of als bijgerecht. Ik hou
hiervan, niet te zwaar en helemaal voor nu. De bloedsinaasappels zijn er weer
en die zijn er nooit zo lang dus neem het even waar.
Ingrediënten voor 6 personen:
3 venkelknollen
6 bloedsinaasappels
50 g hazelnoten
paar takjes platte peterselie, grof
gehakt
scheutje olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
Dressing:
8 el lekkere olijfolie
3 el witte wijnazijn
1 el Dijonmosterd
1 sjalotje, fijn gesnipperd
wat groen van de venkel, fijngesneden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de hazelnoten ca 6-8 in de
opwarmende oven.
Hak grof of plet ze met de onderkant
van een pan.
Snij de venkelknollen doormidden en
snij dan de helften in dunnen parten. Snij zo dat ze allemaal een stukje steelaanzet
hebben. Zo vallen ze niet uit elkaar.
Verdeel de venkel op een met
bakpapier beklede bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Bestrooi met wat
zout en peper en hussel het om zodat alle venkel voorzien is van een filmpje
olie.
Plaats de bakplaat in de oven en
rooster de venkle ca. 15 minuten tot de gaar en zacht is. Er mag gerust hier en
daar een donker randje aanzitten. Ik had de venkel iets langer moeten
roosteren, denk wel 20 minuten.
Verwijder de schil van de
sinaasappel met een goed scherp mes. Dit doe je door boven en onder het kapje
eraf te snijden, de sinaasappel op de onderkant op een snijplank te zetten en
er met een scherp mes de schil af te snijden. Inclusief het wit, dat is
namelijk bitter.
Snij nu de geschilde sinaasappelen
in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten voor de
dressing in een kommetje
Verdeel de venkel en sinaasappel
over een schaal. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de hazelnoten en
peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten