Vorig weekend kwamen er vrienden eten dus
dan moet er wat uitgebreider gekookt worden dan normaal en daar hoort uiteraard
ook een dessert bij.
Het eten was Oosters, dus wat pittig,
dan is iets met ijs toe wel erg lekker.
Ik heb dit dessert afgelopen kerst
ook gemaakt toen de familie bij ons kwam eten en dat was een succes, vooral bij
de kinderen. Dat was te verwachten, die lusten alles wat zoet is.
Het is een recept van Nigella Lawson
uit haar boek 'Nigellissima', ik heb dat boek niet maar ik heb de tv serie
gezien waar zij dit maakte. Ik heb het recept dus van internet gehaald (BBC
food site).
Ook nu viel het in de smaak, ik heb
het taartje op tafel gezet en daar aangesneden, toen ik vroeg of er iemand een
tweede stukje wilde werd dat niet afgeslagen....
Het originele recept wordt
geserveerd met een chocoladesaus van pure chocolade, ik heb dit achterwege
gelaten, vond het een beetje en-en, echt op zijn Nigella's zeg maar.
Ik heb het taartje versierd met de laatste eigen frambozen en met mini meringue.
Voor 6-8 personen
Ingrediƫnten:
300 ml slagroom
30 g pure chocolade, minimaal 70%
1 el koffielikeur
8 meringue, ik heb 75 g minimerengue
gebruikt
Bereidingswijze:
Bekleed een cakeblik met huishoudfolie,
zorg ervoor dat de zijkanten overhangen zodat je deze straks over de bovenkant
kunt doen.
Klop de slagroom tot het dik is maar
niet stijf.
Hak de chocolade heel fijn zodat je
allemaal splinters hebt. Meng de chocolade met de koffielikeur door de
slagroom.
Verkruimel de merengue en meng dit
er ook door.
Schep dit mengsel in de vorm, maak
de bovenkant mooi vlak en vouw de overhangende folie erover en zet in de
vriezer voor tenminste een nacht.
Los de 'cake' op een schaal en
verwijder de folie, versier de taart met frambozen en merengue.
Verwarm een groot mes en snijd de
'cake' in plakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten