De courgettes uit de tuin lopen op
zijn eind, het is nog af en toe een courgette maar de grote bulk is geweest.
Een recept met quinoa, courgette en
ui, een heel gezond gerecht en simpel om te maken, dat spreekt altijd wel aan.
De courgette wordt niet geroosterd
maar gebakken in de boter in een koekenpan, achteraf vind ik dat niet zo'n
succes. Courgette heeft van zichzelf niet zo veel smaak en als je hem bakt
blijft dat ook zo. Als je courgette in de grilpan bakt krijg je dat lekkere
roostersmaakje en dan is courgette ineens een heerlijk groente. Ik zou de
courgette de volgende keer dus in de grilpan bereiden, ik denk dat het gerecht
dan veel smakelijker wordt.
Het recept komt uit Veg, het is het
eerste gerecht wat niet zo goed scoort, maar, het krijgt een herkansing en dan
met geroosterde courgette.
800
g courgette
klontje
boter
2
el koolzaad- of olijfolie
3
uien, gehalveerd en in dunne plakjes
paar
takjes tijm, alleen de blaadjes
3
teentjes knoflook, fijngesneden
200
g quinoa
flinke
hand bladpeterselie, grof gesneden
kneep
citroensap
50
g pijnboompitten, licht geroosterd
zeezout
en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Snijd
de courgettes diagonaal in plakjes van 5 mm dik. Laat de boter met de olie
smelten in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien, courgettes,
tijm en wat zout en peper toe. Laat 20-25 minuten zacht bakken, af en toe
roeren, tot de courgettes gaar zijn en goudkleurig worden. Doe de knoflook
erbij en bak een paar minuten mee.
Kook
ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef
en laat uitlekken en uitstomen om overbodig vocht af te voeren.
Voeg
de uitgelekte quinoa toe aan de courgette, samen met de peterselie en het
citroensap. Roer goed, proef en voeg meer zout en peper toe als dat nodig is.
Dien op, bestrooid met de geroosterde pijnboompitten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten