Ik ben zo blij dat Evert het idee
dat hij geen garnalen lust heeft bijgesteld, anders hadden we deze korma, en
nog veel meer andere gerechten, nooit
gegeten.
Hij is in het verleden menig toastje
met zelfgevangen garnalen misgelopen, nu gaan ze gretig naar binnen, niks zo
veranderlijk als een mens.
Het recept komt uit (ik durf het
bijna niet te zeggen) eten met familie en vrienden van Sarah Raven.
Ja daar is ze weer, al lezend in het
boek kom ik het ene na het andere gerecht tegen wat ik wel wil maken. Nu dus
deze garnalenkorma, lekker en simpel perfect met dit warme weer. Het had alleen
voor ons wat pittiger gemogen maar dat is schijnt bij een korma zo te zijn, een
curry is veel heter.
Ik heb er achteraf nog wat chilivlokken bij gedaan, toevoegen kan altijd maar als het eenmaal te heet is kun je het niet meer terug
draaien.
In het originele recept staat dat
het ook heerlijk is met langoustines, die hebben we beide nog nooit gegeten,
dat is niet alleen voor Evert een uitdaging.....
Ingrediƫnten:
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
¼
tl chilipoeder of -vlokken
¼
tl kurkuma
1 el milde kerriepoeder
400 ml kokosmelk
400 g gepelde rauwe Aziatische
(grote) garnalen
1 el geraspte kokos
1 tl honing of lichtbruine basterdsuiker
zout en zwarte peper
koriander voor garnering
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote
koekenpan of wok en bak de ui en knoflook hierin 3-4 minuten op matig vuur. Doe
alle specerijen erbij samen met de kokosmelk en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus 3-4 minuten zachtjes
koken.
Voeg de garnalen, geraspte kokos en
de honing toe en laat het zo nog 5 minuten zachtjes koken tot de garnalen gaar
zijn.
Breng de korma op smaak met op smaak
met peper en zout en strooi er wat gesnipperde koriander over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten