Ik had het er al eerder over, we
eten snijbiet uit de eigen tuin.
Nu dus mooie jonge snijbiet geoogst,
met nerf en al verwerkt.
Pasta met spinazie of snijbiet wordt
wel vaker gegeten maar ik had er nog niet eerder een soort saus van gemaakt.
Super lekker, het deed ons een
beetje aan pesto denken, zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende keer maar een grotere
portie maken dan kunnen er een paar porties in de vriezer, lekker makkelijk
voor de volgende keer.
Het recept komt uit het eerste boek
van Sarah Raven: Vers uit de tuin.
Ingrediënten:
Voor
6 personen
500
g pasta, bijvoorbeeld farfalle
400
g snijbiet, gewassen
zout
en zwarte peper
30
g boter
2
el extra vergine olijfolie
200
ml crème fraîche
1
tl nootmuskaat, versgeraspt (wees hier voorzichtig mee, overheerst snel)
100
g Parmezaanse kaas, plus extra om erbij te serveren
Bereidingswijze:
Snijd
het blad als je jonge snijbiet gebruikt grof. Gebruik je grote snijbiet
verwijder dan eerst den nerven.
Strooi
een snufje zout in een pan en doe er een klontje boter in of giet er een
scheutje olijfolie bij. Voeg de groente toe; het water in de gewassen bladeren
levert meer dan genoeg kookvocht op.
Kook
de snijbiet 6-7 minuten op heel laag vuur tot hij zacht is. Giet hem af en
druk er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk water uit.
Giet
de beetgare pasta af en laat hem goed uitlekken. Doe terug in de pan.
Doe
de snijbiet in een hoge beker en voeg de crème fraîche, nootmuskaat,
Parmezaanse kaas, peper en zo nodig een snufje extra zout aan de groente toe. Maal
de saus met een staafmixer glad (of gebruik de keukenmachine). Schep de saus door
de pasta en verwarm het geheel nog even goed door.
Serveer
de pasta met veel Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten