Je wordt wel eens op een idee gebracht
door ergens iets lekkers te eten, zo ook met deze soep.
Ik ben groot fan van het boek 'Veg'
waar deze soep in staat, maar ik had het uit mezelf niet zo gauw gemaakt. Ik
weet niet of het door de foto komt, het was me gewoon helemaal niet opgevallen. Heel raar want we houden erg van zoete aardappel en kerrie.
Afgelopen weekend waren we even over
de dijk en daar kregen we onder de middag onder andere deze heerlijke soep. We
vonden het allebei een succes. Gister was het een beetje roezeboezig weer, er
lagen nog zoete aardappelen, en de rest van de ingrediƫnten behoren zo
onderhand wel tot de basisvoorraad.
Dit is echt een blijver, Judith bedankt voor de tip!
Ingredienten voor 4-6 personen:
2
el olijf- of koolzaadolie
2
uien, gesnipperd
4
teentjes knoflook, fijngesneden
4-5
cm gember, geschild en geraspt
1-2
rode chilipepers, naar smaak, van zaden ontdaan en fijngesneden
1
el garam masa!a
2
tl kerriepoeder
3
zoete aardappels (ongeveer 700 g), geschild en in blokjes van 2 cm
1l
groentebouillon (van een blokje)
400
ml kokosmelk uit blik
handje
koriander, grof gesneden
flinke
el limoensap
zeezout
en versgemalen zwarte peper
Voor
eroverheen indien gewenst:
een
paar el volle yoghurt
handje
koriander, grof gescheurd
Bereidingswijze:
Doe
de olie in een pan en verhit deze op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en fruit
deze 10 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Doe de knoflook, gember,
chilipepers, garam masala en het kerriepoeder erbij en bak een minuutje mee.
Voeg
de zoete aardappels toe en roer tot ze helemaal bedekt zijn met de specerijen.
Strooi er wat zout en peper overheen en schenk de bouillon erbij. Zet het vuur
hoger en breng de soep aan de kook. Laat het zacht koken tot de zoete
aardappels helemaal gaar zijn - ongeveer 15 minuten.
Haal
de soep van het vuur, laat wat afkoelen en pureer deze in een blender,
foodprocessor of met de staafmixer tot de soep helemaal glad is. Doe de soep
terug in de pan, roer de kokosmelk erdoor en warm zachtjes weer op.
Haal
de pan van het vuur en voeg de koriander en het limoensap toe. Proef en breng
op smaak met zout en peper als dat nodig is. Schep de soep in borden of koppen en
doe er een flinke lepel yoghurt op en strooi er de korianderblaadjes over. Geef als laatste nog
een draai aan pepermolen.
Mmm lekker soepie!
BeantwoordenVerwijderenEn dat broodje lijkt me ook wel wat :)
Dat vonden wij dus bij jou ook, vandaar...
VerwijderenBroodje is een beetje donker maar erg lekker.