Vorig jaar had ik een stukje op de blog over 'onze boomeend', dit jaar was zij er weer, het nest wat gerenoveerd en broeden maar. Een nest met 12 eieren, grootse plannen dus.
Maar helaas, onze boomeend is niet
meer, we hebben haar achter op het erf gevonden.
Eerst hoop je nog dat het een andere
eend is maar toen zij al een paar dagen niet meer op haar nest
verscheen kon het niet missen, het was toch onze boomeend.
Wat sneu voor haar en wat jammer van
die prachtige 12 eieren.
Waarom niet wat met die eieren maken, gebakken of gekookt trok me niet echt maar er een cake mee bakken, waarom niet.
Waarom niet wat met die eieren maken, gebakken of gekookt trok me niet echt maar er een cake mee bakken, waarom niet.
Mijn moeder bakte vroeger altijd
cake van ganzeneieren die ze van mijn opa kreeg, alle weken kwam hij met een
emmertje vol. Die deelde zij uit aan
buren en familie.
Het resultaat was altijd een
geweldige cake, prachtig van kleur en super luchtig, dat heb ik nog nooit geëvenaard.
Ik vond het wel een beetje spannend
om de eieren open te tikken, want wat komt eruit....
Een gewoon ei met een prachtige
grote dooier.
De cake was heerlijk, niet zoals die
van mijn moeder maar ach je kunt niet alles hebben.
Een mooie bestemming voor de eieren,
zo heeft onze boomeend ze niet helemaal voor niks gelegd.
Ingrediënten:
250 g boter
250 g suiker
5 eieren (kip of eend)
250 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel
cake- of tulbandvorm, ingevet en bestrooit met bloem of paneermeel
Het is belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Doe de (zachte) boter met de suiker
in een kom en mix dit tot het mooi romig is, dit duurt wel een minuut of 10.
Doe er nu een voor een de eieren
bij, voeg het volgende ei pas toe als het vorige goed is gemengd.
Zeef het cakemeel of
zelfrijzend bakmeel erboven en spatel dit erdoor.
Schep het deeg in de vorm, strijk de
bovenkant glad en zet net onder het midden in de oven. Bak de cake ongeveer een
uur tot deze gaar is. Als de cake te donker wordt kun je er een stukje aluminiumfolie op leggen (ik was hier een beetje te laat mee...)
Dankjewel boomeend.
Dank je voor het recept, ik heb zojuist 7 eendeneieren gekregen,ga daar ook zo'n fantastische cake mee bakken!
BeantwoordenVerwijderenWat super leuk, het kan ook met kippeneieren maar dit is wel heel origineel!
VerwijderenGroet, Karin