Ik had bij De Lepelaar een pakje met
mini avocado's gekocht. Ik heb ze zo klein nog nooit eerder gezien, vond ze wel
heel schattig.
We houden heel erg van avocado en
het schijnt nog eens heel gezond te zijn ook, dat is dan weer mooi meegenomen.
Heerlijk over een salade en ook heerlijk om er guacamole van te maken. Dat
kun je bij een Mexicaans gerecht eten, op een crostini maar als dip met
tortillachips lusten wij het ook heel graag.
Dat gebeurt nogal eens op de
zondagavond om het weekend af te sluiten.
Er zijn heel veel recepten van
guacamole maar ze komen bijna allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het is
alleen een groot verschil of je de avocado prakt of in de keukenmachine fijn
maalt. Ik prak het liefst, vind de grove versie het lekkerst.
Als je geen peper in huis hebt kun
je ook cayennepeper of tabasco gebruiken om het een beetje pittig te maken. Ik
gebruik altijd sumak ipv limoensap, geeft ook wat zuurs en hebben we altijd in
huis.
Vaak wordt er ook nog verse
koriander door gedaan maar dat wordt hier niet gewaardeerd....
Ingrediënten:
1 rijpe avocado
1 kleine tomaat, zonder zaden in
kleine blokjes
1 klein teentje knoflook, fijn gehakt
1 sjalot of kleine (rode) ui, in blokjes
1 groene peper of een halve rode
peper, met of zonder zaad en zaadlijst, net hoe pittig je het wilt
¼ tl gemalen komijn
¼ tl gemalen koriander
½ tl sumak of het sap van een halve
limoen
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Halveer de avocado, verwijder de pit
en schil. Doe het vruchtvlees in een schaal of diep bord en prak het fijn. Doe
de overige ingrediënten erbij en schep het goed door. Breng op smaak met zout.
Doe de guacamole in een klein
kommetje en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten