Toch weer een nieuw recept voor
pompoensoep, en wel pompoen-pindasoep.
Als je van pindakaas houd dan is dit
zeker een succes, Evert gaf de soep dan ook een 9. Met een lekker broodje erbij
is het een complete maaltijd.
Het recept komt uit mijn nieuwe
aanwinst 'Doordeweeks'. Ik heb het boek nog niet eens gelezen maar was
nieuwsgierig of er pompoensoep in zou staan. Ja dus.
Meestal lees ik een nieuw boek eerst
voordat ik er wat uit kook, deze keer is het andersom, dat beloofd wat.
Als het boek net zo'n succes wordt
als zijn voorganger 'Veg' dan zullen er nog heel wat recepten volgen.
Ik heb het recept iets aangepast, de pompoen heb ik in de oven geroosterd. Je kunt de pompoen ook in de bouillon garen maar ik vind dat de pompoen lekkerder wordt als je die in de oven roosterd.
Ingrediënten:
1 flespompoen
scheut olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 kleine middelhete chilipeper, zonder
zaden en zaadlijsten, in stukjes of een snufje chilivlokken
stukje verse gember van ca. 3 cm,
geraspt
2 tenen knoflook, fijngesneden
ongeveer 1 liter bouillon, kippen of
groenten
225 g pindakaas, met of zonder
stukjes (wat je lekker vindt)
sap van 1 limoen
3 el koriander (optioneel)
zeezout en versgemalen zwarte peper
Je kunt de soep opdienen met:
Griekse of Turkse yoghurt
2 el pompoenpitten, geroosterd
korianderblad
fijngesneden chilipeper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de flespompoen, snijd deze
doormidden en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in parten en snijd
deze weer in blokjes.
Doe de pompoenblokjes in een
ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zet ca. 40 minuten in de oven tot
de pompoen gaar is.
Zet een flinke pan op middelhoog vuur en
doe hier een scheut olijfolie in, voeg de ui toe en fruit tot deze zacht en
glazig is.
Doe de chilipeper, gember en
knoflook erbij en bak een paar minuten mee.
Voeg de gare pompoen toe en giet de
bouillon erbij, breng aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer of
in een blender tot deze mooi glad is.
Klop in een schaaltje de pindakaas
los met een soeplepel van de hete soep tot deze goed gemengd is.
Giet dit mengsel bij de soep en roer
tot het goed vermengd is.
Haal de pan van het vuur, roer het
limoensap en koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Je kunt de soep opdienen met een
schepje yoghurt, een paar korianderblaadjes, geroosterde pompoenpitten en wat
fijngesneden chilipeper als je dat wilt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten