Soms, heel soms eet ik alleen, dan
eet ik iets waarvan ik denk dat Evert het niet zo lekker vindt.
Deze salade viel met gelijk op toen
ik het boek 'Het Farmhouse Cookbook' door bladerde. Ik hou erg van salades, in
wat voor uitvoering dan ook. Evert is niet zo van de salades, al zegt hij
achteraf meestal dat het toch wel meeviel. Het zit dus gewoon tussen zijn oren,
salades zijn heerlijk.
Vind ik wel dat salades
seizoensgebonden zijn, zo eten we in de winter eigenlijk nooit kropsla en
tomaten.
Maar er zijn veel meer ingrediënten
waarmee je een lekkere salade kunt maken.
Deze salade bestaat oa uit spelt, venkel, bleekselderij en
cranberries.
Ik vond het heerlijk, durf hem
gerust nog een keer voor ons tweeën te maken, denk dat het achteraf wel
meevalt.
Ingrediënten voor 2 personen:
125 g spelt
1.5 el extra vergine olijfolie
1 el granaatappelsiroop
¼ tl sumak
zout en versgemalen zwarte peper
50 g walnoten gehalveerd
1 venkelknol, ca. 200 g buitenste
blad verwijderd
2 dikke stengels bleekselderij
2 kleine appels
1.5 el muntblaadjes, grofgehakt
1.5 el venkelgroen, grofgehakt
1 el platte peterselie, grofgehakt
50 g gedroogde cranberries
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spoel de spelt goed af, laat
uitlekken en doe in een pan met 7.5 dl koud water.
Breng aan de kook en laat 45 minuten
met een deksel op de pan zachtjes koken tot de spelt beetgaar is.
Giet af in een vergiet of zeef en
laat goed uitlekken, doe dan in een kom en roer de olie, granaatappelsiroop,
sumak, ¼ theelepel zout en wat zwarte peper erbij.
Laat afkoelen.
Verdeel de walnoten over een
bakplaat en rooster 6 minuten.
Laat afkoelen en breek in stukjes.
Halveer het venkelhart en snijd er
dan dunne plakjes van, dit gaan super gemakkelijk op en mandoline.
Snijd de appel in kwarten en
verwijder het klokhuis, schillen hoeft niet.
Snijd de appelpartjes in blokjes van
ca. 1 cm.
Roer de gehakte kruiden door de
spelt, gevolgd door de venkel, bleekselderij, appel, walnoten en de
cranberry's.
Hoi, volgens mij heb je het in het recept over cranberries in plaats van granaatappelpitten. Is natuurlijk prima uit te wisselen, maar in je stukje schrijf je specifiek over dat er weer granaatappels zijn.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Johanneke
Hoi Johanneke,
Verwijderenwat super oplettend, en wat een misser..... Ik zat nog met de salade van de gort in mijn hoofd.
Heb het aangepast, bedankt voor je reactie!
Groet, Karin
Inderdaad een heerlijke salade, alleen de granaatappelsiroop kon ik niet vinden....
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept (en voor alle andere recepten die ik al van je blog gehaald heb!)
!
Hoi Monica
VerwijderenDankjewel voor je reactie, super leuk om te lezen dat het heerlijk was. En ook leuk dat je al meer recepten gemaakt hebt!!!
De granaatappelsiroop heb ik bij een Turkse toko gekocht.