Er lagen bij de biowinkel mooie
gespikkelde bananen voor een euro de kilo. Er stond een bordje bij: Lekker voor
door de smoothie.
Zeker lekker voor door de smoothie
maar ook perfect om mee te bakken. Ik heb dus een mooi trosje meegenomen.
Op zoek naar een recept kwam ik deze cakejes tegen in het boek 'Cake days' van de Hummingbird Bakery. Daar heten ze
banoffeecakejes omdat ze een topping hebben van dulce de leche-custard. Zonder
twijfel overheerlijk maar ik had niet veel zin om die custard te maken. Geen
custard dus. Wat dan wel, wat staat er nog in de koelkast? Boter en roomkaas, dan is een topping van botercreme of roomkaas een optie.
De keuze is gevallen op de roomkaas
welke ik heb gemengd met poedersuiker en cacao.
Banaan en chocolade is natuurlijk een supercombinatie, erop nog wat
hagelslag voor de crunch, heerlijk.
Ingrediƫnten voor de cakejes:
80 g zachte boter
280 g fijne tafelsuiker
240 g bloem
1 el bakpoeder
¼
tl zout
2.4 dl volle melk
1 tl vanille-extract
2 grote eieren
2 rijpe bananen
Muffinvorm met 12 holtes met daarin
een papieren vormpje
Ik had genoeg beslag om er nog eens
8 siliconen muffinvormpjes mee te vullen, achteraf had ik ze wat voller kunnen
doen.
Voor de topping:
250 g roomkaas
75 g poedersuiker
3 el cacao
hagelslag om te bestrooien
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Klop met een handmixer of een
standmixer de boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout op lage snelheid tot een
kruimelig mengsel.
Klop de melk, vanille-extract en de
eieren in een aparte kom door elkaar. Giet ongeveer ¾ van het mengsel aan je
kruimelmix toe en klop dit voorzichtig tot een beslag. Giet de rest van het
eimengsel erbij en klop het op matige snelheid mooi glad.
Pel en prak de bananen en roer ze
door het beslag.
Vul de muffinvormpjes voor twee
derde. Bak de cakejes 18-20 minuten, tot ze terugveren als je er zachtjes op
drukt.
Laat de cakejes even in de bakvorm
zitten en laat ze dan volledig afkoelen op een rooster.
Meng voor de topping de roomkaas,
poedersuiker en de cacao goed door elkaar.
Bestrijk hiermee de bovenkant van je
cakejes en bestrooi ze met de hagelslag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten