Meestal is bij ons een pasta salade
met tomaat, olijf, rode ui, kappertjes, geitenkaas, basilicum.....
Ook heel erg lekker maar nu eens
helemaal wat anders. Ik zag zoiets voorbijkomen, weet alleen niet meer waar.
Dat heb ik wel vaker, dan denk ik, dat moet ik onthouden en ook gaan maken....
maar waar heb ik het ook al weer gezien. In een boek, op een blog, op tv...
Het is dus een beetje uit de losse
pols met dat wat er in huis was en in de tuin staat. Meestal ben ik daar niet
zo van, ik verzin niet veel zelf, ben nogal van de recepten maar deze
keer pakte het goed uit.
Een lekkere zomerse pastasalade.
Een lekkere zomerse pastasalade.
Ingrediƫnten:
450 g gekookte pasta
300 g tuinbonen, vers of diepvries
2 el pesto, ik had nog zelfgemaakte
rucolapesto
2 el lekkere olijfolie
sap van een halve citroen (of naar smaak)
150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
( ik heb 1½
kaasje van De Meibloem gebruikt)
1 avocado, geschild en in plakjes
paar takjes munt, alleen de blaadjes
gesneden
handje pompoenpitten, geroosterd
6 bieslookbloemen, de bloemetjes
losgehaald (of bieslook /rode ui / bosui)
2 tl sumak
zeezout (vlokken)
versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
Kook de tuinbonen ca. vijf minuten
en giet ze af. Laat ze even afkoelen en dubbeldop ze zodat je het mooie groene
boontje overhoudt. Gooi het grijze vliesje weg.
Doe de pesto met de olijfolie en het
citroensap in een grote kom en roer dit los.
Meng er de (gare) pasta en tuinbonen
door. Schep er voorzichtig de geitenkaas, avocado, munt, bieslookbloemen en
pompoenpitten door.
Breng op smaak met de sumak, peper
en zout en nog een scheutje lekkere olijfolie.
Lekker met een goed stuk brood of
een groene salade, of gewoon zo.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten