Het originele recept komt van
Beginspiration, een super leuke blog met vaak hele gezonde en verrassende
recepten, en niet te vergeten prachtige foto's.
Ik heb alleen een kleine aanpassing,
het originele recept is met pinda's en dan de ongebrande versie.
Die hadden we nog wel in huis maar
niet genoeg, een winkel om deze te kopen is hier niet om de hoek en tot het
weekend wachten was geen optie.
Wel stond er nog een zak met
ongebrande hazelnoten in de kast dus dan daar maar mee aan de slag. Chocolade
en hazelnoten is natuurlijk ook een heerlijke combinatie.
Een schot in de roos, je proeft een
heel klein beetje de kokos en ook het zout doet het heel goed.
Ik zal, als ik in de stad kom pinda's
meenemen, dan ga ik die ook maken (de hazelnootversie is al op...), ben benieuwd welke wij het lekkerst vinden.
Ingredienten:
250 gram hazelnoten of pinda's,
ongebrand en ongezouten
flinke snuf zeezout
60 gram honing
1 el kokosolie
170 gram chocolade, het liefst 70%
cacao of meer
bakblik 20x15, bekleed met bakpapier
(ik had een blik van wat eigenlijk wat te groot is, de repen worden dan dunner)
Bereidingswijze:
Verhit een koekenpan op middelhoog
vuur en rooster hierin de hazelnoten of pinda's. Schud de nootjes af en toe
even om tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben.
Hak de nootjes met het zeezout in
een keukenmachine (blender kan ook) niet te fijn.
Verwarm de honing met de kokosolie
en meng hier de gehakte nootjes door. Roer het goed om zodat alles bedekt is
met wat van het honing-oliemengsel.
Verdeel het mengsel in het bekleedde
bakblik en druk dit goed aan. Dit gaat het makkelijkst door op de nootjes nog
een stuk bakpapier te leggen. Zet het geheel even in de koelkast om af te
koelen en op te stijven.
Smelt de chocolade au bain marie of
in de magnetron en giet dit over de nootjes. Zet weer terug in de koelkast voor
± 20-30 minuten. Haal het geheel uit de vorm en snijd er repen of
blokjes van.
Je kunt
ze in een afgesloten bakje goed bewaren maar ik denk dat dat niet gaat
lukken.....
hoe veel calorieen zitten hier in?
BeantwoordenVerwijderenJemig daar vraag je me wat, ik houd me eerlijk gezegd helemaal niet met calorieën bezig.
VerwijderenAlles met mate is onze manier met eten.
Maar het zullen gerust wel calorieën bommen zijn door de noten en chocolade maar zonder suiker dat vind ik dan weer belangrijk.