We houden wel van de Oosterse keuken
daarom spraken deze pannenkoekjes mij ook direct aan.
Ik kwam ze tegen in het boek Eten met familie en vrienden van Sarah Raven, met een heerlijke foto.
Je hebt er best wel wat ingrediënten
voor nodig maar als je vaker Oosters kookt zul je het meeste wel in huis
hebben. Het verbaast mij alle keren weer als ik een recept lees dat dat bij ons
ook zo is.
Je krijgt zo stiekemweg best wel een basisvoorraad van van alles,
zeg maar gerust een hele la vol met allerlei flesjes, potjes, bakjes, zakjes....
Alleen de verse ingrediënten moeten gekocht worden of als het een beetje meezit
heb je die in de tuin.
Lekkere pannenkoekjes maar toch wel
even wat werk, vind ik dat met gewone pannenkoeken ook altijd. Geeft dat
natuurlijk niet, je kunt ze ook goed van tevoren bakken of gewoon op tijd
beginnen....
Ingrediënten voor 12 kleine (13 cm) of 6 grote (21 cm) pannenkoekjes:
60 g bloem
30 g rijstbloem
½
tl tafelzout
1 groot ei
1 grote eidooier
1 rode Spaanse peper, zaadjes verwijderd
en in ringetjes gesneden
snufje gemalen zwarte peper
4 druppels sesamolie
plantaardige olie om te bakken
(zonnebloemolie)
5-6 bosuitjes, alleen het groene en
lichtgroene deel, in schuine ringetjes van 5-10 mm
het witte gedeelte gebruik je voor de dipsaus
klein bosje koriander, kleingesneden
Voor de dipsaus:
3 el sojasaus
2 el rijstazijn (ongekruid)
1 tl sesamolie
1 tl sesamzaad
1 el korianderblad, kleingesneden
Bereidingswijze:
Doe de bloem en rijstebloem in een
kom, voeg het zout, ei, eidooier, 200 ml water, Spaanse peper, zwarte peper en
de sesamolie toe. Kluts alles goed door elkaar en laat zo minstens een half uur
rusten op kamertemperatuur. Het blijft een dun beslag.
Vermeng voor de dipsaus alle ingrediënten
in een kommetje en zet dit afgedekt in de koelkast. Je kunt dit ook al van
tevoren maken maar doe dan de koriander er pas op het laatst bij.
Verhit op matig vuur een el olie in
een koekenpan van ø 20 cm (of grootte naar keuze) tot deze goed heet is maar
niet walmt. Schep er 2 eetlepels van het beslag in en houd de pan schuin zodat
het beslag over de hele bodem vloeit. Strooi er wat van de bosuiringetjes en
koriander over en druk deze met en spatel licht in het beslag.
Bak elke pannenkoek circa 2 minuten
tot hij aan de onderkant licht kleurt. Keer hem om en bak nog een minuut tot de
bosuitjes licht kleuren.
Laat de pannenkoekjes op een vel
keukenpapier glijden en rol hem met behulp van het papier op.
Leg de opgerolde pannenkoekjes op
een schaal en houd ze warm. Bak zo alle pannenkoekjes en serveer ze samen met
de dipsaus.
Leuk recept. Je maakt de laatste tijd wel vaak wat uit dat boek.
BeantwoordenVerwijderenJe zou de pannenkoekjes ook nog iets kunnen vullen. Of is het zo al lekker genoeg?
Ik vind het een super boek, heel gevarieerd, ben er nog lang niet mee klaar !
VerwijderenGoed idee om ook eens te vullen, nu hadden wij ze bij gewokte paksoi en rijst dan zijn ze zo ook heerlijk.
Mmm, lijkt me lekker! Thanks voor de inspiratie!
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd wat voor draai je er aan gaat geven, leuk!
Verwijderen