dinsdag 8 januari 2013

Mince pies

Het eerste bericht op ons blog, nog een beetje onwennig maar dat zal met de tijd wel beter worden.
Vandaag is er brood gebakken en mince pies. Het brood is kleiner uitgevallen dan normaal omdat het met biologisch tarwemeel is gemaakt.
De mince pies zijn naar een recept van Paul Hollywood van de BBC.
Ik heb geen mincemeat gebruikt maar een mengsel van krenten, rozijnen en diverse noten.


Voor het deeg:

375 g bloem
250 g zachte boter
125 g suiker
1 ei

Voor de vulling:

2x 400 g mincemeat
Geraspte schil van twee sinaasappels
1 appel, in kleine blokjes

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het deeg door de bloem, boter, suiker en het ei te mengen tot een mooi zacht deeg.
Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het in de koelkast.

Maak de vulling door de mincemeat, geraspte sinaasappelschil en de appel met elkaar te mengen.

Rol het deeg uit tot een dikte van 3mm.
Steek hier 12 rondjes uit van ø 9cm, bekleed hiermee een muffinvorm.
Vul deze voor ¾ met de vulling.
Steek nog 12 rondjes uit het overgebleven deeg van ø 8cm en doe deze op de vulling.
Druk het lichtjes aan zodat de randen aan elkaar plakken.
Bestrooi met suiker.
Zet de vorm ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster en bestooi met poedersuiker.
Serveer warm met slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen