woensdag 11 maart 2015

Lente!
Het begint erop te lijken, vaarwel harde wind, regen en kou, welkom Lente!
Heerlijk, we kunnen weer naar buiten, genoeg te doen.
In het najaar doen we nooit veel, we laten alle vaste planten afsterven er wordt niks teruggeknipt, beter voor de planten en goed voor de beestjes.
Daarom is het nu een warboel of beter gezegd een zootje. Alles moet dus gesnoeid, vaste planten, rozen, fruitbomen en de bessen. Daarna wordt alles verhakseld en gaat het op de composthoop.

De moestuin wordt dit jaar voor het eerst niet gefreesd maar gewoon geschoffeld, dit om het bodemleven zo min mogelijk te verstoren. Kalk heb ik al gestrooid alleen nog bemesten, dat doe ik per plantvak, het een wat meer dan het ander.
Dan is de moestuin er weer klaar voor, kunnen de plantuitjes erin en de aardappelen, daarna de tuinbonen en zo komt alles weer op gang.

In de 'gewone' tuin bloeien de sneeuwklokjes, crocussen en kerstrozen volop. Deze verdwaalde crocusjes kwam ik tegen in de slootkant, lekker in het luwtje in de zon, wie wil dat nou niet.


Vanaf nu zullen er weer regelmatig wat stukjes op de blog verschijnen over het wel en wee van de moestuin. Het nieuwe seizoen is aangebroken, we hebben er weer zin in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten