zaterdag 17 februari 2018

Curry met ei, ui en kokos





Lekker Indiaase curry, en als deze dan nog vegetarisch is ook dan is dat mooi meegenomen.
Er staat al een curry met ei op de blog, deze is lekker, heel erg lekker. Dat is meerdere malen bevestigd door een collega van Evert. Daar staat de curry regelmatig op tafel, ik denk dat ze het recept er niet meer voor nodig hebben 😉
Nu weer een curry met ei, totaal anders van smaak, maar weer heel erg lekker, vinden wij…
En zo makkelijk om te maken, en ook zo weinig ingrediënten, dat je bijna denkt wordt dit wel lekker?
Tamarindepasta is misschien iets wat niet standaard in het kastje staat, maar dit kun je in de toko kopen en zelfs bij een biologische winkel is er grote kans van slagen.

Het recept (iets aangepast) komt uit het boek Made in India van Meera Sodha.



Ingrediënten:

3 el olie, raapzaad, koolzaad of olijf
2 flinke uien, in halve ringen
8 middelgrote eieren
6 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl tamarindepasta
¾ tl chilipoeder
¾ tl suiker
½ tl zout
½ tl geelwortel (kurkuma)
2 dl kokosmelk, verdund met 1 dl water


Bereidingswijze:


Verwarm de olie op halfhoog vuur en doe er de uien bij. Fruit ze 15-20 minuten tot ze gaar en gekaramelliseerd zijn.

Doe de knoflook bij de uien en fruit de nog 2-3 minuten mee.
Voeg de tamarindepasta, chilipoeder, suiker, zout en geelwortelpoeder toe en roerbak 1 minuut. Doe er de kokosmelk en water bij, breng aan de kook en laat hem zo zachtjes sudderen.

Kook de eieren in ca. 6 minuten net hard, spoel ze koud en pel ze. Halveer de eieren en leg ze in het currymengsel.

Seveer met rijst, boontjes, chapati’s of wat je lekker lijkt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten