zaterdag 24 maart 2018

Maïssoep


Zondag eten we vaak soep, we lusten het allebei graag en het is makkelijk. Vaak maak ik het vers maar ook haal ik het wel eens uit de vriezer, dat is helemaal makkelijk.
Meestal is er nog wel een zelfgebakken stokbroodje in de vriezer wat we even oppiepen in de oven. Beetje kruidenboter is zo gemaakt, en we eten weer.
Je kunt van alles bijna soep maken, al ben ik dat van huis uit niet gewend. Daar was het groente-, tomaten- of kippensoep. Altijd op zondag.
Zaterdagavond stond de bouillon te trekken met runderpoulet en gehaktballetjes. Behalve als we kippensoep aten, dan zaten er twee kippenpoten in de pan, daar werd de dag erna het vlees vanaf gehaald. Ik was een slechte eter maar soep ging er altijd in.
Nu dus maissoep, met mais uit de eigen tuin welke nog in de vriezer zat.

Het recept komt uit ‘de Groentebijbel’ van Mari Maris

Ingrediënten:

1 middelgrote ui, gesnipperd
1 kleine prei
1 wortel, in kleine blokjes
4 stelen bleekselderij, in dunne plakjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
olijfolie, om te bakken
300 g maïskorrels, uit de vriezer

Bereidingswijze:

Verwarm de olie in een flinke pan en fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en knoflook glazig. Doe er dan de maiskorrels bij. Giet de bouillon erbij tot alles ruim onder staat. Breng aan de kook en laat het ca. 25 zachtjes koken. Zet de staafmixer erin en pureer zo fijn als je lekker vind. Of schep er een paar soeplepels (of alle soep) uit en pureer deze glad in een blender. Proef en breng op smaak met zout en peper.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Bedankt Ilse, gewoon een keertje maken dan weet je of het ook echt Jummie is ;-)

      Verwijderen